2006-04-18, 18:24
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: ach te porrrrryyyyy
dziewczyny dzieki za odzew 
Rayne -słyszalam o niestety nieprzyjemnych skutkach uzywania elocomu (co dziwne-nie od mojej lekarki !) słyszałam też że np nie można używać go w okolice oczu bo może to mieć wpływ na wzrok ,i inne nieprzyjemne rzeczy moga wyniknąc bo to bardzo silny lek .. używam go od czasu do czasu choć nie bede ukrywać ze czestto radził sobie z moimi wysypkami na twarzy dlatego zawsze mam go w domu 
maja s - co do nawiżenia to powiem ci że ja mam skóre tłustą i tylko czasem na czole lub w około ust (lub tam gdzie aktualnie używam jakiś mocnyh przeciwtrądzikowych kremów) mam suchą skóre.. choć ostatnio tzn jakies 2 tygodnie temu miałam taki ogromny wysyp pryszczy ( z powodu hormonów za które bede musiała sie wziąść niestety) że byłam tak zdesperowana że ładowałam wszystko na moją biedną buzie, potem była tak przesuszona ze łuszczyła się i schodziła niemiłosiernie ja używałam krem Bambino-wypróbowałam go wczesniej wiec byłam pewna ze nie pogorszy mi stanu skóry i nie zapcha porów , polecam też naturalną maseczke z siemienia lnianego, maseczke z herbapolu nagietkową i picie dużo płynów (najlepiej mineralke, zieloną lub czerwoną herbatke lub inne ziołowe wywary ) a jesli chodzi o kwasy BHA to chyba najdelikatniejszy jest Effaclar K ale sa tez inne poczytaj na forum jest tego pełno a benzacne jest w steżeniach 5 i 10 % tak jakk pisała nask jest to mocny krem , trzeba uwazac na ciszki i na otoczenie powinnas chyba najpierw wypróbować benzacne 5 % lub brevoxyl i sprawdzic czy nie podrażniają , osobiscie brevoxyl bardziej mi odpowiada i lepiej działa i jest praktyczniejszy bo moge go użyć nawet pod podkład i nie sciąga mi skóry a benzacne tworzy tak jakby maske na twarzy ... zawsze używałam brevoxyl i bardzo mi odpiwiadał- niwelował krostki, grudki itp. ale ostatnio z braku kasy kupiłam benzacne i jak narazie jest ok Glinke kup zieloną bo to dla trądzikowców inne kolory są na inne przypadłosci (chyba że zależy ci na innych efektach) bo moga byc chyba tez dla naczynkowców , dla suchej skóry i inne juz nie pamietam ale na stronie producenta na pewno cos pisze musiałabys poszukac glinka w proszku jest w aptekach i drogeriach kosztuje koło 5 zł mozna tez kupic juz rwyorobiną w tubce tej samej firmy za ok.20 zł jak dla mnie jest bossska ! 
Judytko (oglądałam ostatnio 'nigdy w życiu!' bardzo fajny film ) własnie składa sie tak ze uzywam peelingu enzymatycznego AA od jakis hmm 2,5 tygodnia . na poczatku kiedy miałam jeszcze mała masakre na twarzy uzywałam go codziennie przez około 5 dni (chyba nie powinno sie tak robic zwłasza naczynkowcy) a potem juz co 3, 4, 5 dni i powiem ci że to moj pierwszy peeling enzymatyczny i podoba mi sie oczywiscie nie wyszysci tak jak zwykły i nie spowoduje ze np zniknie łuszcząca sie skóra ale wspaniale wyrównuje kolor, w ogole mnie nie podrażnił, troche wygładził(dzis, po ok 2 tygodniach od wielkiego wysypu mam w miare gładka cere bez tylu pryszczy i nie wiem czy to zasługa tego peelingu czy glinki czy może benzacne ale pewno wszystkiego po trochu ) generalnie-polecam !
|
|
|