Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Zapachy Lalique
Wątek: Zapachy Lalique
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2006-04-18, 20:19   #2
ropuszka
Zakorzenienie

Dot.: Zapachy Lalique

Akurat mialam to szczescie poznac te zapachy, o ktorych mowisz
Lalique EDP takie z czerwonym sznureczkiem miala jesienia moja mama. Bardzo kobiecy, zmyslowy zapach. Wyraznie czuc wanilie. Mnie na poczatku kojarzyl sie z kadzidlem, orientem. Pozniej tak przywyklam do niego, ze czulam juz tylko wanilie Bardzo trwaly, dosc slodki. Przypomina mi Voile d'ambre Yves Rocher, mysle, ze sa bardzo zblizone, wiec jesli chcesz miec jakies pojecie, to radze powachac wlasnie ten drugi zapach
Flora bella - to chyba moja recenzje w KWC przeczytalas Mialam 2 probeczki, po ktorych mialam baaardzo mieszane uczucia. Oczywiscie w KWC dalam najwyzsza ocene, bo zrobilam to po 1. tescie. Pozniej przekonalam sie, ze ten zapach chyba nie jest moim idealem... Choc flakon jest przepiekny. Pani w perfumerii namawiala mnie, twierdzac, ze bardzo do mnie FB pasuje. Moje odczucia sa takie - dosc chlodny zapach, kwiatowy, bardzo dziwny. Ani troche slodki. Wydaje mi sie, ze ma tam jakas dziwna, cieplejsza, zwierzeca nutke. Moze to ambra? Jest w skladzie, pizmo rowniez, wiec pewnie ich polaczenie daje ten efekt "dziwnosci". To zapach, ktory okreslilabym mokrym, swiezym, przejrzystym. Potrafi jednak byc troche cieply, ale to chyba zalezy od skory. Nazwalabym go kobiecym i niepowtarzalnym. Gdbym jednak miala kiedys kupic, to glownie dla flakonika W Krakowie jest jeden Beauty Boutique na ulicy Sw. Jana.
ropuszka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując