Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Prośba o radę - wypłata pieniędzy z konta exa
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-01-22, 14:45   #151
Hultaj
BAN stały

Dot.: Prośba o radę - wypłata pieniędzy z konta exa

Cytat:
A ona to co? Ubezwlasnowolniona? Cielak co wlasnego rozumu nie ma? Pewnie, ze beznadziejnie jej doradzil i rzucal slowa na wiatr, ale to ona ten kredyt wziela. Co z tego, ze za jego namowa, czy ona ponosi odpowiedzialnosc za swoje decyzje, czy nie? Wg mnie przydaloby sie spasowane z takimi okresleniami, nie mowiac o tym, ze po stronie autorki tez lezy masa odpowiedzialnosci.
No bardzo wygodne założenia, przypominam, że istnieje coś takiego jak umowa ustna.
Cytat:
Nie w porzadku, zdecydowanie, ale zalosne jest takie wyzywanie jego i dorabianie historii, ze to wrecz ona go utrzymywala itd.
Wiesz, jak w takim razie jedna ze stron bierze od drugiej na paliwo (w dodatku prawie 10% kwoty samego zapożyczenia) to jest w tym wg mnie coś z utrzymywania kogoś.

---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ----------

Cytat:
Ja nie, ale jak widac masa osob w watku tak Co za roznica, wiedzial czy nie - jego pieniadze szly na wspolne wydatki, jej szly na wspolne wydatki, z jakiej racji on sie ma poczuwac do zwracania tych pieniedzy?
pomijając, że niemała, ale z takiej do kuźwy nędzy, że wyciągnąć rekę po kasę to umiał. Poczuwać to on się do niczego nie musi, bez nakazu sądowego to możesz nawet pyskować brzydko rodzicom - w temacie mamy, nie do czego pan się poczuwac powinien, ale czy ona może zachować się tak a nie inaczej.
Hultaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując