Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Czym pachnie tegoroczna zima?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-01-22, 15:45   #73
ropuszka
Zakorzenienie

Dot.: Czym pachnie tegoroczna zima?

Cytat:
Napisane przez OlaVS Pokaż wiadomość
Ja też jakoś bardzo lubię nietypowe zapachy - niekoniecznie drogie niszowce, ale chocby takie trochę zapomniane, choćby takie mniej rozpowszechnione... Ale a propos mojej firmy, Ropuszko, to ja sobie na ten temat czasem rozmyślam, rzeczywiście moja firma zarówno w centrum Stolycy, jak i na obrzeżach działalności artystycznej się plasuje i wiele osób wyróżnia się własnym stylem, co "widać, słychac i czuć". I super, jeśli ktoś ma takie coś, co go wyróżnia - ja też to lubię i to robię. Tylko ja też taką pewną smutną prawidłowość obserwuję - im bardziej ten styl odjechany, im bardziej ten zapach wyszukany - tym bardziej można podejrzewać, że osoba samotna się czuje i nie do końca szczęśliwa (no oczywiście nie zawsze, nie chcę dramatyzować, ale bywa). Tak dla przykładu weźmy moją sąsiadkę przez ścianę - Molekułową Damą przeze mnie nazwaną. Pachnie jak wspomniałam Molekułami, jeździ Jaguarem (oczywiście takim już po kimś, ale jednak), ciuchy kupuje wyłącznie popokazowe prosto z wybiegów - ma do tego taką specjalną "donosicielkę" co to ma odpowiednie kontakty, a za to życie osobiste i zdrowie owej Damy w rozsypce totalnej (nałóg nieleczony). To przykład dość drastyczny, fakt, ale niestety każdy kij ma 2 końce i nie zawsze radośnie mi się kojarzy wyróżnianie się...
Jakoś tak smutno się zrobiło, więc zaraz dodaję, że pani w okolicznym spożywczaku - tryskająca zdrowiem i poczuciem humoru - Euphorią dzisiaj pachniała.
No to faktycznie nieciekawie... Cos w tym jest, ze zakompleksione czy samotne/nieszczesliwe osoby tak wlasnie maja. Niemniej fajnie, ze masz okazje wachac na codzien niszowce Ja niebawem planuje ruszyc do Warszawy i cos tam dla siebie z tych niszowcow wyszperac, ale jak sie wpada na chwile, to niestety nie zawsze dokonuje sie trafnego wyboru...
Wracajac do tematu: przy -10stopniowym mrozie naprawde NIC nie czuc
ropuszka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując