2010-01-22, 18:02
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuchy nisko-to już blisko - Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.V
Cytat:
Napisane przez Kancia
zebra o ja głupia zamiast na poziom bilirubiny napisałam glukozy
no nie dziwie Ci się, ze się zamotałaś  dlatego dobrze, ze macie ta drugą konsultacje.
Lepiej, ze piersi więcej produkuja niz miałyby za mało  a zawsze możesz odciagnąc tyle zeby im ulżyc.
|
Wiem wiem ale naprawdę to pryskanie mlekiem to masakra wiecznie mam nawet z wkładkami w staniku wszystko przemoczone...
Cytat:
Napisane przez Kacha79
Witam Mamunie i Brzusiolinki!
Brzoskwinko
Borysek  ( bez uroku!
malinka118
kwiat kalafiora
Odnośnie OILATUM:u mnie w powiatowym szpitalu gdzie rodziłam używa się"zwykłego"-dostałam próbki i byłam tak zadowolona że stosuję u synka do dziś.
Zaznaczę że Karol nigdy nie miał dolegliwości skórnych-po prostu skóra po nim była(i jest)tak fajnie natłuszczona bez dodatkowego używania oliwki!
Owszem cena astronomiczna ale kupuje 500ml i leje zakrętke do kąpieli(butelka starcza na 2mieś lekko!)
Pozatym(wypróbowałam i mogę polecić!)jest rewelacyjne na odparzona skórę pupy!
Jak się Małemu pupa przy ząbkowaniu zaczerwieniła to nalałam sobie na rękę nierozcieńczonego,takim umyłam,delikatnie wypłukałam wodą,osuszyłam recznikiem i było ok!
Co do maści polecam BEPHANTEN-też kupuje dużą tubę i mam ja i mam(jest też rewelacyjna do brodawek-co najważniejsze nie trzeba jej zmywać przed karmieniem bo wchłania się bez pozostałości!)
|
Też jestem zadowolona z Bephantenu
Cytat:
Napisane przez filka2
lu jest słodka  a ile ważyła ze piszecie ze malutka?mniejsza od mojej niunki?moja 2890g a jak wychodziłysmy ze szpitala to 2660g  maleńka
moja ma bardzo sucha skórke,trzeba ja smarować.za długo w wodach u mnie była i dlatego.myslałam ze sie złuszczy i juz bedzie ok ale cały czas sie złuszcza.ale mam nadzieje ze coraz lepiej juz.....
a mam pytanko do mamusiek odnośnie pępuszka,bo moja ma taki niezasuszony jeszcze ale jakby sie odrywał moze przez pieluszke i pod spodem jakby ropka sie pokazywała takie białe cuś...czy to normalne?
nie było dzis połoznej u nas i nie wiem czy tak ma byc 
|
oj to chyba nic ciekawego, coś się tam może sączyć ale nie ropa... napewno bym dużo spirytusu tam wpuściła i starała się to robić jak najczęściej żeby wysuszyć.
Cytat:
Napisane przez pysiamn
hey wpadłam tylko napisać że jestem i JESZCZE żyje
Chociaz padam na ryjekkkkk !
Byłam w szpitalu od 8:30 do 12:00 
2 razy na KTG i dwa na kontroli ciśnienia........
Potem u swojej gin....
ehhhhhhh długo by pisać ....potem coś więcej ...idę na zupkę

|
Nie zazdroszcze przeżyć ale czyżby to znaczyło, że masz się szykowac
Cytat:
Napisane przez Ingrid80
filka u mojej pępek jakby się kruszył - odpadały małe strupki, ale nic białego chyba nie powinno się sączyć  Żeby to nie była infekcja  Lepiej poradź się pediatry, a na pewno często i obficie traktuj spirytusem  on zasusza i zabija bakterie.
Moja Lenka dokazywała dzisiaj w nocy i od rana do 14  Już myślałam, że oszaleję. Chyba jednak mam za mało cierpliwości  Nie wiem o co jej chodzi i cały czas sobie wyobrażam, że ją boli brzuszek, albo ciśnie twardą kupę  Czy wasze dzidziusie też robią kupkę o konsystencji plasteliny (takie bobki)? Może to dlatego, że pije mleko modyfikowane  Wiecie coś na ten temat?
|
Napewno u mnie na cycu wszytskie są właśnie musztardowe ale położna mówiła mi, ze jakby przeszedł na modyfikowane to żebym się nie przestraszyła zmianą kupki.
|
|
|