Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Maseczka aspirynowa i tonik aspirynowy - ZBIORCZY
Podgląd pojedynczej wiadomości

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-01-22, 21:35   #1036
scotiii
Raczkowanie

Dot.: Maseczka Aspirynowa

Cytat:
Napisane przez quleczka Pokaż wiadomość
To wszystko zalezy co sie chce osiagnac Sama aspiryna tez zadziala ale z czyms obnizajacym PH (czyli czyms zazwyczaj kwasnym, choc miod jak widac tez sie do kwasnych zalicza) dziala intensywniej ale tez moze to byc przy delikatnej skorze bardziej drazniace ...

a co do alergii no to mi sie ciezko wypowiadac...

pisalas o skazie bialkowej i czerwonych policzkach...czy to mialas juz wczesniej zanim zaczelas stosowac ta maseczke?

co do miodu, to moze sprobuj na jakims delikatnym ale nie widocznym kawalku ciala najpierw
Tzn. nie wiem jeszcze czy to skaza białkowa, bo z tego co wiem to wystepuje ona u małych dzieci, a ja od niemowlaka tego nie miałam tylko zaczęło się jak byłam mała (ok. 3-4 lata).
Tak więc policzki mam już od dawna.

Maseczkę aspirynową zaczęłam stosowac od niedawna. U mnie efekty całkiem fajne z tym że jest to moje pierwsze "coś" oczyszczające- niekupne. Krótko mówiąc pierwszy kontakt z jakimikolwiek kwasami.

Na policzkach mam takie niezidentyfikowane "coś". Nie wiem czy to uczulenie, rumień, nadwrażliwość na słońce, wrażliwa/ atopowa cera czy wszystko w jednym?
Jednym słowem jedna wielka niewiadoma dlatego bardzo uważam z tym co kładę na twarz.

O dziwo po tej maseczce to jakby trochę przygasało...

Z tego co czytałam to kwasy BHA nadają się do naczynek. Puki co moją cerę do takiej zaliczam chociaż nie mam ani jednego pękniętego naczynka.

Orientujecie się może jakie kwasy nadawałyby się dla mnie? Chodzi mi o takie do cery naczynkowej, wrażliwej. Słyszałam też, że jakieś kwasy dodatkowo chronią przed słońcem (wzmacniają działanie filtrów), ale nie pamietam do jakiej grupy się one zaliczały...

Skazy białkowej jednak nie wykluczam. Chyba po prostu muszę uważać z nabiałem (ogólnie dietą) i z tym co kładę na twarz.

Czyli gdy obniże ph to maseczka bedzie intensywniej działać? Czyli w moim przypadku lepiej używać samej wody.
Robiłam kiedyś z samą wodą, ale zdecydowanie wolałam konsystencje aspiryna+woda+ jogurt.

Boje się troche czy sama aspiryna z wodą mnie nie podrażni, a może właśnie z jogurtem jest intensywniejsza. Z tego co piszecie to z jogurtem jest bardziej drażniąca...
scotiii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując