2010-01-23, 11:39
|
|
Rozeznanie
|
Dot.: nie potrafie schudnąć
Cytat:
Napisane przez asska93
Przez ostatni tydzień nie jadłam śniadania i kolacji.Myślam ze mi to choć trochę pomoże  Ale nic to nie dało , ponieważ w szkole nic nie jadłam a jak wróciłam do domu np. gdzies o 15 to sie rzucałam na lodówke i jadłam wszytsko co było .Ale od dzisiaj postanowilam sobie ze bede jeść tylko owoce.Dzisiaj na sniadanie wypiłam świezy sok z mandarynek na obiad zjem banana a na kolacje znowu sok.Mam nadzieje ze uda mi sie tak wytrzymac przez tydzień.
|
no nie dziwię się, że nie możesz skutecznie schudnąć.... przy takiej dziecie Kochana! Żle źle źle! Za mało jesz! Bez śniadania???P;rzez cały tydzien??? Przecież spowalniasz sobie metabolizm, rozregulowujesz organizm, nie dajesz mu szansy na spalanie. On nie jest taki głupi- jesz za malo więc on magazynuje zamiast spalać bo boi się strat.
Moja rada: śniadanie to podstawa!!!! Podstawa podstaw obowiązek 
Jedz przynajmniej 1000kcal żeby metabolizm się nie rozregulował. [nawet nie wiesz jak potem jest cięzko znow sprawić by wrocil do normy- jojo...]
ćwicz sobie codziennie choć po troszkę jeśli nie masz czasu, nawet 15 min warto.
Jedz regularnie. Jedzenie kolacji nie jest zle- jesli je się ją lekką, najlepiej białkową i nie pozniej niz 3 godziny przed snem. Zjedzenie kolacji nie zwalnia metabolizmu. 
życzę powodzenia  
---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ----------
Jesli chodzi o Twoj pomysł z jedzeniem tylko owocow- odradzam. Dlaczego? Bo potrzebujesz białeka, nnkt, witamin. W owocach nie ma białka. Owoce to węglowodany. A węglowodany w diecie odchudzającej się ogranicza. Więc radzę Ci nie jeść owoców w duzych ilościach, ale też ich nie eliminować[1-2 dziennie], a jesc warzywa, ktore nie tuczą. Musisz jeść białko. Jesteś młoda, jeszcze się rozwijasz, kości muszą byc mocne, potrzebujesz wapnia i minerałow. A w owocach tego wszystkiego nie znajdziesz.
Pojedziesz tylko na owocach jakiś czas a potem zaczną Ci wypadać wlosy, łamać się paznokcie, skora stanie się szarawa. Możesz nabawić się anemii. Naprawdę przemyśl kwestię diety. Musi być odpowiednio ułozona, zawierać niezbędne minerały i witaminy. Musi być zroznicowana i bezpieczna dla zdrowia. 
zajrzyj sobie na "nasze codzienne jadlospisy". Tam Dziewczyny opisują co zjadly.Sporo z nich jest na redukcji więc możesz podpatrzyć sobie jak należy ułożyć dietę redukcyjną by skutecznie i bezpiecznie schudnąć.
Mam nadzieję, żwe pomoglam. Jestem laikiem więc jeśli ktoś zobaczy jakiś błąd to prosze mnie poprawić.
Pozdrawiam
Edytowane przez Morfina
Czas edycji: 2010-01-23 o 11:42
|
|
|