Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - nie potrafie schudnąć
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-01-23, 11:39   #7
Morfina
Rozeznanie

Dot.: nie potrafie schudnąć

Cytat:
Napisane przez asska93 Pokaż wiadomość
Przez ostatni tydzień nie jadłam śniadania i kolacji.Myślam ze mi to choć trochę pomoże Ale nic to nie dało , ponieważ w szkole nic nie jadłam a jak wróciłam do domu np. gdzies o 15 to sie rzucałam na lodówke i jadłam wszytsko co było .Ale od dzisiaj postanowilam sobie ze bede jeść tylko owoce.Dzisiaj na sniadanie wypiłam świezy sok z mandarynek na obiad zjem banana a na kolacje znowu sok.Mam nadzieje ze uda mi sie tak wytrzymac przez tydzień.
no nie dziwię się, że nie możesz skutecznie schudnąć.... przy takiej dziecie Kochana! Żle źle źle! Za mało jesz! Bez śniadania???P;rzez cały tydzien??? Przecież spowalniasz sobie metabolizm, rozregulowujesz organizm, nie dajesz mu szansy na spalanie. On nie jest taki głupi- jesz za malo więc on magazynuje zamiast spalać bo boi się strat.

Moja rada: śniadanie to podstawa!!!! Podstawa podstaw obowiązek
Jedz przynajmniej 1000kcal żeby metabolizm się nie rozregulował. [nawet nie wiesz jak potem jest cięzko znow sprawić by wrocil do normy- jojo...]
ćwicz sobie codziennie choć po troszkę jeśli nie masz czasu, nawet 15 min warto.
Jedz regularnie. Jedzenie kolacji nie jest zle- jesli je się ją lekką, najlepiej białkową i nie pozniej niz 3 godziny przed snem. Zjedzenie kolacji nie zwalnia metabolizmu.
życzę powodzenia

---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ----------

Jesli chodzi o Twoj pomysł z jedzeniem tylko owocow- odradzam. Dlaczego? Bo potrzebujesz białeka, nnkt, witamin. W owocach nie ma białka. Owoce to węglowodany. A węglowodany w diecie odchudzającej się ogranicza. Więc radzę Ci nie jeść owoców w duzych ilościach, ale też ich nie eliminować[1-2 dziennie], a jesc warzywa, ktore nie tuczą. Musisz jeść białko. Jesteś młoda, jeszcze się rozwijasz, kości muszą byc mocne, potrzebujesz wapnia i minerałow. A w owocach tego wszystkiego nie znajdziesz.
Pojedziesz tylko na owocach jakiś czas a potem zaczną Ci wypadać wlosy, łamać się paznokcie, skora stanie się szarawa. Możesz nabawić się anemii. Naprawdę przemyśl kwestię diety. Musi być odpowiednio ułozona, zawierać niezbędne minerały i witaminy. Musi być zroznicowana i bezpieczna dla zdrowia.

zajrzyj sobie na "nasze codzienne jadlospisy". Tam Dziewczyny opisują co zjadly.Sporo z nich jest na redukcji więc możesz podpatrzyć sobie jak należy ułożyć dietę redukcyjną by skutecznie i bezpiecznie schudnąć.
Mam nadzieję, żwe pomoglam. Jestem laikiem więc jeśli ktoś zobaczy jakiś błąd to prosze mnie poprawić.
Pozdrawiam

Aparat stały góra i dół 25.11.09r.

59.58.57.56.55.54.53.52.5 1.50kg
Włosy [08.2010] ->63cm ...[?]... ->100cm
paznokcie; włosy; skóra
cellulit; tłuszcz; rozstępy

Edytowane przez Morfina
Czas edycji: 2010-01-23 o 11:42
Morfina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując