Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Wszystko o dekoloryzacji włosów
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-01-23, 16:20   #4518
jungledrum
Przyczajenie

Dot.: Jak przejśc z czarnego na rudy?

Cytat:
Napisane przez Lola20 Pokaż wiadomość
A chcesz to robić u fryzjera czy sama w domu? Najbezpieczniej u fryzjera, ale ja robiłam sama i jakoś mi nawet to wyszło udało mi się w miarę bezboleśnie przejść z czerni na rudy Najpierw dekoloryzowałam włosy (dekoloryzatorem L'Oreal Creme Clair Decolorant- mozna go kupić w Naturze), w wyniku czego otrzymałam rudawo-kasztanowy kolor, ( u Ciebie może będzie on jasniejszy, bo nie farbujesz już od dłuższego czasu) a po jakimś czasie użyłam rozjaśniacza z Londy, który dał mi na włosach kolor miedziany (jeśli odcień tej miedzi by Ci się nie podobał, zawsze możesz zafarbować włosy jedną z farb dających ognisty odcień rudości jak np. L'Oreal Feria kolor Mango, Garnier 100% Color-złocistomiedziany blond, Garnier Belle Color- jasna, intensywna miedź, Palette XXL- płomienny feniks. Warunek jest tylko taki, że musisz mieć włosy rozjaśnione do takiej dosyć jasnej miedzi, na ciemniejszych włosach te kolory nie wyjdą tak intensywnie i będa wpadac bardziej w kasztan czy czerwień bo nikła szansa, żeby sama taka farba rozjaśniła Ci włosy). Z tym, że ja farbowałam na czarno regularnie, więc nie miałam za dużych odrostów, dlatego po dekoloryzacji kolor byłw miare równomierny. W Twoim przypadku musiałabyć najpierw nałożyć dekoloryzator na środek i końce włosów, a dopiero pod koniec na czubek głowy - (włosy przy głowie zawsze rozjaśniają się łatwiej, tym bardziej, że mas ztam już sporo naturalnych) i kontrolowac co chwila stopień rozjaśnienia.
Na jaką długość włosów wystarcza ten dekoloryzator? Nie zniszczył Ci bardzo włosów? Jaki miałaś naturalny kolor? Boję się robić sama, ale znowu u fryzjera wydam chyba sporo :|
jungledrum jest offline Zgłoś do moderatora