Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Pytania, pomysły i sugestie dot. funkcjonowania podforum
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-01-23, 17:53   #629
poissonivy
Zakorzenienie

Dot.: Pomysły i sugestie dotyczące funkcjonowania podforum

Cytat:
Napisane przez Sabbath Pokaż wiadomość
Jak najbardziej masz rację, należałoby.
Dodam jednak dla porządku, że na moich zakupach nie zawsze biorę flakon. Czasem zdarza mi się, że z zakupionych kilku flakonów zostają u mnie dwa, a rozlewam na przykład osiem. Zdarza mi się kupowanie i rozlewanie flaszek, z których nie mam ani mililitra. To znaczy zdarzało mi się... Ale powoli mija mi frajerstwo i nadgorliwość.
Mi też się zdarzyło dwa razy (L`Or i Rush 2) i ja tam pozostanę sobie nadgorliwa, bo jeśli jest tylko szansa na zmniejszenie kosztów wysyłki to to robię.
Cytat:
Dodatkowo jeszcze zwykle organizatorka ponosi ryzyko "ubytkowe" czyli na wypadek, gdyby atomizer pylił lub źle psikał, a także ryzyko "wypadkowe" - to znaczy na wypadek przewrócenia odlewki, wybicia igły ze strzykawki pod wpływem ciśnienia etc. Wówczas zawsze potrącam to, co utraciłam z własnych mililitrów.
To oczywiście niczego nie wnosi do tematu przejrzystości finansowej - wiem. Po prostu, podobnie jak Cbr uważam, że wspólne zakupy to nie jest taka frajda, jak się wydaje.
A tak, ja zawsze mam stratę na ml, zawsze (bo wolę zawsze odpsikać ciut więcej).

Już zostało udowodnione przeze mnie, że strzykawka jest mało dokładna (przynajmniej z Polfy) i to niestety zawsze na minus:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=360765&page=33
Cytat:
Ja miałabym jeszcze propozycję, żeby gdzieś w dobrych radach dla organizatorek dopisać, by odlewki opisywać (oklejać) na buteleczce, a nie na korku, bo korki są nie tylko zunifikowane, ale tez często luźne i mogą się pomieszać.
Może i racja, jeżeli będę jeszcze organizować zakupy to będę na flakonikach naklejać.
Cytat:
Napisane przez Agnieszka32 Pokaż wiadomość

Przecież koszty przesyłki, to nie tylko znaczek, to też koperta i materiały do pakowania.
Rzeczywiście na organiozatorkę spadnie mnóstwo nowych obowiązków, Jak musiałaby jeszcze każdemu zwracać przelewem po 30 gr, to już lekka paranoja się z tego robi.
No to ja zostanę sobie paranoiczką nie wiem, ale ja lubię być podliczona do zera i wszystko.

Powtarzam po raz n-ty, można zrobić, jak przy Rush wrzuciłam resztę w kopertę.
poissonivy jest offline Zgłoś do moderatora