2010-01-23, 18:56
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część X. [posty chorobowe, wątek zbiorczy]
Oto wątek, specjalnie wydzielony z forum "Dietetyka", w którym Użytkownicy mogą wklejać jadłospisy o zbyt niskiej kaloryczności i/lub świadczące o zaburzeniach odżywiania lub początkach zaburzeń ich autorów.
JEŚLI NIE JESTEŚ PEWIEN, CZY TWÓJ JADŁOSPIS NADAJE SIĘ NA 'ZWYKŁE' NCJ, PROFILAKTYCZNIE UMIEŚĆ GO TUTAJ!
NIE OBURZAJ SIĘ, W PRZYPADKU GDY TWÓJ JADŁOSPIS POWYŻEJ 1000 KCAL ZOSTANIE TU PRZENIESIONY- NIE TYLKO ILOŚĆ KALORII JEST WYZNACZNIKIEM CHOROBY, DUŻO BARDZIEJ SZKODLIWE (dla innych użytkowników) SĄ WYRAŻANE PRZY OKAZJI POSIŁKÓW, CHOROBOWE MYŚLI!
Nie traktuj umieszczenia tu przez któregoś z moderatorów Twoich postów, jako ujmy na honorze. Choroba nie jest powodem do wstydu, a do leczenia. Wątek jest jak każdy inny i tutaj także dziewczyny Ci doradzą, jeżeli je o to poprosisz i podpowiedzą, w jaki sposób zwiększać ilość jedzenia.
Uszanuj to, że zdrowi użytkownicy (lub ci mający dość ed), nie chcą spotykać się z chorobą w każdym wątku na forum "Dietetyka".
W wyjątkowych przypadkach, gdy treść Twoich postów zostanie uznana za szczególnie szkodliwą, moderator ma prawo do edycji Twojej wypowiedzi.
BARDZO PROSZĘ o dostosowanie się do zasad panujących na forum!!!
Cytat:
Napisane przez m-m-m
chodziło mi raczej teraz czy to, że teraz jem mimo, że nie jestem głodna nie jest już rodzajem kompulsu. Np. zaplanowałam sobie kolację papryka plus serek, najadłam się tą papryką, ale oczywiście przez łakomstwo/z nudów/ze smutku i samotności musiałam też zeżreć serek 
|
bye, bye, przenoszę ten post, zdradzający patologiczne myślenie na kz.
---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ----------
słuchaj - zbyt bardzo skupiasz się na myśleniu o emocjach związanych z jedzeniem. to, że masz wyrzuty sumienia po serku i chciałaś jako kolację potraktować warzywo, stanowi tylko i wyłącznie objawy anoreksji.
pozdrawiam i lecz się dziewczyno.
Czas edycji: 2010-12-16 o 11:02
|
|
|