Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Walczymy o idealną sylwetkę (start 18 IV 2006)
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2006-04-19, 14:33   #181
Nika7
Przyczajenie

Dot.: Walczymy o idealną sylwetkę (start 18 IV 2006)

Gorzałka ja też polecam owoce!!!Ja jako mała dziewczynka nienawidziłam ciemnego pieczywa,ale na szczęście to się zmieniło. Nie wiem czy u was w sklepach jest taki chleb Oskroba-chleb żytni pełnoziarnisty/z soją aLe według mnie jest pyszny

na jakimś forum znalazłam też następujący przepis:

Ciasteczka owsiane

Szklankę mąki, płatków owsianych, otręb pszennych wymieszać ze szklanką rodzynek i łyżką proszku do pieczenia, w drugim naczyniu wymieszać jajko z łyżką oleju i szklanką soku jabłkowego, następnie wymieszać zawartości obydwu naczyń. Dla lepszego smaku można dodać cynamon, nakładać łyżką na blachę - wychodzi ok. 30 ciasteczek. Mimo, że nie ma w nich cukru, są słodkie i smakują super!
Polecam
jedno ciasteczko około 40 kalorii

Super!!ja połowę mąki pszennej zastępuję taka naturalną(żytnią ?), nie trzeba też dodawać rodzynek albo można zastąpić czymś innym-w każdym razie możliwości wiele.Radziłabym dodać cynamon-nie tylko pyszny ale podobno pomaga w odchudzaniu!
To nie jest taki zwyczajny "słodycz"-"0"cukru,wspomaga trawienie,ma ogromnie dużo błonnika i 3-4można się naprawdę najeść.No i nawet gdy podczas pracy lub zajęć nie mamy czasu na zdrowy posiłek z czystym sumieniem możemy schrupać sobie takie czasteczko))
Nika7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując