2010-01-23, 20:57
|
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dwulatek na spacerze przy -13
Cytat:
Napisane przez Ineczka33
Ciekawe, czy są Mamy, których dzieci wychodzą na spacer przy -13...
|
sa, sa. ja wychodze z moja 21-miesieczna corka i wychodzilam tez rok temu. mloda jest od noworodka na spacerach codziennie.
Cytat:
Napisane przez paula78
Kiedys tych prawdziwych mrozów bylo więcej ,pol zimy to byly minusowe temp i wszyscy jakos przezylismy a malo kto sie przejmował ,trzeba do przedszkola ,zlobka,zakupy,kolejka,br ak samochodu i dzieciary chodzily po mrozach a i na podwórkach pelno tego biegało z sankami,łyżwy.
Obecnie tydzien mrozu a my juz panikujemy a mamy duzo wiecej mozliwosci odpowiedniego ubioru dziecka niz 20-30 lat temu
|
dokladnie. 
Cytat:
Napisane przez Kasiulka22
Moja córcia ma 17 miesięcy i również wychodzimy, nie raz już usłyszałam od przechodniów, czy dziecko mi nie zamarzło, lub coś w stylu "w telewizji mówili, żeby nie wychodzić z dziećmi". Nie jesteśmy na zewnątrz długo, ale wystarczająco by dziecko (i ja) się doltleniło.
|
oj, to prawda z tymi przechodniami. nawet jak nie ma mrozu, a jest odczuwalne zimno, to juz slysze podobne uwagi, np. "ojej, ona pewnie marznie", albo "ma taki czerwony nosek, pewnie jej zimno" dziwne, ze obcy ludzie uzurpuja sobie prawo aby wtracac sie w nie swoje sprawy jesli widza male dziecko.
moja corka nigdy nie choruje i smiem twierdzic, ze codzienne spacery jej w tym pomagaja.
|
|
|