Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Nasze codzienne jadłospisy, część X.
Podgląd pojedynczej wiadomości

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-01-23, 22:55   #2574
Abigal
Raczkowanie

GG do Abigal
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część X.

Dzisiejsze utrzymanko

I. owsianka 4 łychy na szklance mleka z bananem, miodem, garścią żurawiny i orzechów włoskich, kawka

II. spory kotlet mielony drobiowy nadziewany pieczarkami smażony na oleju słonecznikowym, kasza gryczana, gotowany brokuł, surówka z czerwonej kapusty, marchwi, jabłka, natki z oliwą z oliwek

spacerek z piesiem z godzinkę jakąś

III. jabłko uprażone na patelni z miodem, cynamonem, białymi rodzynkami (garść) i garścią orzechów włoskich, pasek gorzkiej czekolady

IV. talerz sałatki (tuńczyk, kalafior, natka, marchewka, cebula, fasola czerwona, kukurydza, ogórek konserwowy, papryka z majonezem i curry), kromka razowca z masłem

i jeszcze po kolacji wpadł kubek mocnego kakao naturalnego na mleczku z miodem na rozgrzanie bo strasznie zimno

i ślicznie proszę o ocenkę

---------- Dopisano o 23:49 ---------- Poprzedni post napisano o 23:37 ----------

[QUOTE=malenka17;16670173]Moje U/R:

Ś późne: serek wiejski lekki z wkorojną połówką pomidora z cebulką i szczypiorkiem, obsypane bazylią i pieprzem,herbata z cytryną
wiem,mało-ale to konsekwencja wieczornego obżarstwa dnia poprzedniego szkoda gadać. czyżby jakieś wyrzuty? po takim śniadaniu bez ww bym chyba zeszła, dodaj do tego 2 kromki razowego z masłem

Przekąska: 1/2 pomelo,mandarynka + łyżka słonecznikabyło by ok, gdyby śniadanie było porządne, mało

kilka godzin nauki: więc 2 kawy z mlekiem

O: 150g gotowanej piersi z kurczaka, ok 200g brokułów z dressingiem z jogurtu nat + ząbek czosnku+bazylia + surówka made by me czyli :
lodowa posiekana,ogórek,pomidor, rzodkiew,szczypior i cebulka z łychą oliwynie gadaj że ważysz to wszystko

Deser: 2 kostki gorzkiej ok

Wpadły jakoś później : mandarynka,plaster ananasa, garstka śliwek suszonych ok

K: wiejski lekki z pomidorem,kiszonym,cebulą i resztka gotowanej piersi ok50g, posiekane i wymieszane z łyżka jogurtu i przyprawami,herbata
po: jabłkook, ale do kolacji mogłaś dać jakieś pieczywo, kromkę razowca z masłem

ok1l wody.[/QUOTE]jesteś świadoma, że nie jesz wcale ww? Jak ty masz siłę żyć? W piramidzie zdrowego żywienia jest PRZYNAJMNIEJ 5 porcji ww w ciągu dnia. Masz napady głodu,bonie dostarczasz węglowodanów złożonych.

---------- Dopisano o 23:55 ---------- Poprzedni post napisano o 23:49 ----------

Cytat:
Napisane przez pyskatka89 Pokaż wiadomość
wczorajsze Pyy.

śn. pół grahamki z masłem, wędliną wiejską, pomidorem i ogórkiem kiszonym, drugie pół buły grubo posmarowane osełką + miseczka tłustego twarogu (150g białego sera, łycha śmietany, sól, cebula, rzodkiewka); banan i kakao z miodempychotka też dzisiaj piłam kakao na mleczku z miodkiem na rozgrzanie, uwielbiam kakao
II śn. 1,5 talerza zabielanego barszczu czerwonego na rosole (rosół na kaczce robiony ^^) z pietruchą, koprem i jajkiem na twardo, 3 ziemniaczki do zupyładnie
2h łażenia, bo mi autobusy pouciekały...
Ob: 3 klopsy drobiowe smażone na oliwie w sosie pomidorowym z dużą ilością cebuli i szczypiorku; pół woreczka kaszy gryczanej, surówka z tartej marchewki i jabłka, kilka ogórków kiszonych
D. jakieś nadziewane serduszko czekoladowe od tż, szklanka kompotu z wiśniami bardzosmaczny obiadek, uwielbiam klopsiki
1h spaceru
Pod: kawa z koglem moglem z 1 jaja 2 kawałki chałki, jedna z masłem orzechowym, druga z serkiem homo nat i miodemnigdy nie jadłam kogla mogla, dobre to?
Kol: 2 grzanki z grillowanego chleba pszennego, z masłem, wędliną wiejską, serem żółtym, ananasem i ketchupem; (alee miałam chcicę !) kilka ogórków kiszonychpychotka
po: 2x szklanka coli z rumem i cytryną , jeszcze jedno nadziewane serducho, pistacje przed tvcoli nie lubie, ale pistacje pychotka

jak się prezentuje ?
bardzo ładny, zdrowy i smaczny jadłospisik, oby tak dalej
Abigal jest offline Zgłoś do moderatora