2006-04-19, 17:40
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: pomożecie???
Cytat:
Napisane przez Joey
1. Jak się opalasz - szybko czy ciężko(najpierw na czerwono bądź różowo). Odcień opalenizny jest ciepły - złotawo-brązowawy czy raczej taki lekko przykurzony, szaro-beżowy?
2. Kolor oczu - ciemne, jasne... czy tęczówki mają ciemniejszą obwódkę, czy kolor ich jest czysty, a może mają plamki? Jaka jest oprawa oczu (brwi i rzęsy)-jasna czy raczej zdecydowana?
3. Piegi - jesli występują, to są złotawe ciepłe czy raczej szaro-brązowe?
4. Cera - jaki ma odcień Twoja skóra? Ciepły brzoskwiniowy, oliwkowy, złotawy czy jasny, chłodny wpadający w róż lub porcelanowy? Jeżeli się rumienisz, to na jaki kolor-czerwony czy różowy?
5. Naturalny kolor włosów - ciemny, jasny. Jaki odcień? Czy ma złotawo-brązowe przebłyski czy raczej mysie, bardziej popielate?
6. Kolor ust (naturalny oczywiście) jest dość jasny, różowy czy ciepły - nasycona czerwień, brzoskwinia czy koral?
7. W jakich kolorach czujesz się dobrze, a które źle podkreślają Twoją urodę?
Pomocny moze być "eksperyment" pozwalający określić to, czy jesteś typem chłodnym czy ciepłym. Weź 2 materiały/ubrania w kolorach różowym i pomarańczowym i przyłóż je do twarzy. Zapytaj kogoś (może być kilka osób dla większej pewności ) w którym kolorze wyglądasz lepiej, cera ma ładniejszy odcień, po prostu który Ci bardziej pasuje. Jeśli jest to kolor różowy - jesteś typem chłodnym.Jeśli pomarańczowy - jesteś typem ciepłym.
Pozdrawiam 
|
Witam 
Ad 1) opalam sie dość szybko, jednak początkowo moja opalenizna ma lekko różowawy kolorek, później przechodzi w złotawy brązik
Ad 2)Oczka mam dość ciemne, ale nie za bardzo, w środku brązik, mają ciemniejszą obwódke. Brwi i rzęsy w zdecydowanym kolorku ciemny brąż z nawet wpadający w czerń
3) Na mojej buźce jesli sie ktos latem dobrze przyjży to zapewne dostrzeże kilka ciepłych złotawo-brązowych piegów
Ad 4)Moja cera ma odcień ciepły, ale rumienie sie na czerwono 
Ad 5) Mam naturalnie ciemne włoski które mają złotawo brązowe przebłyski 
Ad 6) Usteczka mam w ciepłym czerwonym kolorku
Ad 7) Dobrze ostatnio czuje sie w zielonym kolorku, zarówno jaskrawym jak i spokojnym Lubie również kolorek pomarańczowy-dość zgaszony Lubiłam i nadal czasem lubie czarny, czerwony
|
|
|