Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Depresja a wyglad
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-01-27, 15:08   #2
NiUśKa_
Rozeznanie

Dot.: Depresja a wyglad

Ciężko coś poradzić, każda sytuacja jest inna, tak samo każdy człowiek. Osobiście wydaję mi się, że kiedy zaczniesz spotkania z terapeuta on pomoże Ci zmotywować się do codziennych czynności, w tym dbania o siebie. Kiedyś miałam podobny problem, z tym że nie aż tak poważny - nie mogłam znaleźć sensu codziennego wstania z łóżka, zadbania o siebie, robienia czegoś. Z dnia na dzień wstawałam coraz bardziej zaniedbana, co tylko pogarszało uczucie bezsensu. Brakowało mi celu, do którego miałabym dążyć. Nie chodzi o jakieś wielkie cele. Ja zaczęłam nową szkołę w tym czasie, skończenie jej było jednym z nich. Tak na początek. Poznałam nowych ludzi, co dużo mi pomogło. Zawsze wśród ludzi czułam się lepiej. Może to glupio i naiwnie zabrzmi, ale za wzorem kolegi zaczęłam sobie codziennie powtarzać, że nie wiadomo co mnie czeka, każdy dzień jest niewiadomą. Każdego dnia mogę spotkać swoją drugą połówkę i przecież chciałabym wtedy dobrze wyglądać. Zaczęłąm bardziej o siebie dbać, częściej wychodzić, wierzyć w siebie.

To taka moja mała historia. Nie musi Ci pomóć, Twój problem może być o wiele poważniejszy. U mnie w końcu nie zdiagnozowano depresji. Jednak mnie metoda dążenia na codzień do celu, nawet małego, i pozytywne myślenie, zdziałały cuda. Z osoby siedzącej w domu, zaniedbanej, zmieniłam się. Zmieniłąm się ja i moje życie
NiUśKa_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując