2006-04-20, 22:02
|
|
Zakorzenienie
|
Do znawczyń składów.
Ostatnio kupiłam filtr Avene i jestem załamana, bo to mój drugi w życiu filtr i po raz drugi jest to kompletna porażka. (Pierwszym rozczarowaniem był Anthelios W Gel, LRP, który podrażniał mi cerę.) Po tygodniu użytkowania Avene zauważyłam sporo nowych krosteczek na czole, z czym normalnie nie mam problemu. Przeanalizowałam jego skład tak jak umiałam, ale nie znalazłam informacji o niektórych składnikach. Jak myślicie - co może powodować zapychanie?
Avene thermal spring water (avene aqua), ethylhexyl methoxycinnamate, cyclomethicone, isodecyl neopentanoate, bis-ethylhexyloxyphenol methoxyphenyl triazine, glycerin, methylene bis-benzotriazolyl tetra-methylbutylphenol, water (aqua), glyceryl stearate, potassium cetyl phosphate, stearyl alcohol, pvp/eicosene copolymer, butylparaben, decyl glucoside, disodium edta, ethylparaben, isobutylparaben, methylparaben, o-cymen-5-ol, phenoxyethanol, propylpraben, sorbic acid, titanium dioxide, tocopheryl glucoside, triethoxycaprylylsilane, trimethoxycaprylylsilane, xanthan gum, zinc oxide
PS. Na zielono zaznaczyłam te składniki, które udało mi się sprawdzić wg różnych źródeł i nie są one "zapychaczami".
|
|
|