Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Nie potrafimy uprawiać seksu.
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-01-29, 13:02   #19
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Dot.: Nie potrafimy uprawiać seksu.

Cytat:
Napisane przez zagubiona01 Pokaż wiadomość
Przypomnę;
Jestem z Tż od 3 miesięcy. Od miesiąca stosuje plastry anty.
Ani ja ani on jesteśmy niedoświadczeni. Problem wygląda w ten sposób że już trzy razy próbowaliśmy się kochać - tak, 'próbowaliśmy'. Po prostu NIE POTRAFIMY TEGO ROBIĆ
Nie bardzo wiem co i jak , a dodatkowo już 3 razy nie miał wzwodu... Co jest dla mnie dosyć przykre, jednak go wspieram i nie robię z tego problemu.

Jesteście razem dość krótko, rozumiem, że oboje jesteście niedoświadczeni?

On się pewnie stresuje, dlatego nie ma wzwodu. Nie wiem, czy nie wywierasz na nim presji za bardzo.

Cytat:
Nie rozumiałam tylko po co mnie rozbierał, skoro czuł się niepewnie, bądź też nie miał ochoty(?) lub coś innego, w związku z czym nie miał wzwodu i wszystko kończyło się przepraszaniami z jego strony.
Może wie, że tego od niego oczekujesz i starał się spełnić te oczekiwania?
Szczególnie, że, jak piszesz niżej:
Cytat:
Nie ukrywam - ciągle chce mi się seksu. Nie wiem czy mogę to określić wysokim libido, bo nie wiem nawet jak to jest uprawiać seks. Podniecam się bardzo szybko w każdym miejscu, jednak nie jestem jeszcze na tyle odważna by kochać się w kuchni na blacie czy też na imprezie. chociaż przechodzi mi to czasem na myśl Co nie urozmaica naszych prób - standardowo - wieczór i łóżko. Jednak to wychodzi dosyć spontanicznie ! Niczego nie planuje, normalnie nawet ostatnio zapomniałam ogolić nogi Ale nie mogłam się powstrzymać. Na jego widok w moim łóżku myślę tylko o jednym. Gdy leżymy i oglądamy filmy - dotknie mnie i już mogłabym działać.

Jeśli masz takie "parcie", to może masturbacja? Petting? Rozładuj się po prostu. To nie musi być od razu seks.

Cytat:
Prawie codziennie wymsknie mi się jakaś sugestia związana z seksem. Później mi głupio bo czuje się jakbym naciskała, nalegała.
No właśnie, wywierasz presję.

Cytat:
Oprócz tego jeszcze mam problem, gdyż nie wiem CO MAM ROBIĆ.
Jak go dotykać w miejscach intymnych... Przy tej ostatniej, trzeciej próbie nakierował mnie ręką na penisa, jednak nawet nie potrafiłam, nie wiedziałam co z 'nim' robić, jak go pieścić
Czyli pettingu nie uprawialiście?

Instrukcja nie istnieje, po prostu próbuj, dotykaj, głaszcz, patrz na jego reakcje. Najwięcej się z nich dowiesz.

Cytat:
Skąd mam brać porady? Gdzie nauczyć się seksu ?
Możesz filmik obejrzeć. Albo poczytać cosmo Tam, z tego co pamiętam, wszystko się kręci wokół seksu

Cytat:
Jak sugerować mu jakieś pozycje? Jak do tej pory to leżymy albo ja na nim, albo on na nie, albo on siedzi a ja na nim. Jest to już monotonne i nie dziwie się, w sumie, że może przestało go to kręcić.
Nie rozumiem. Jak pozycje miały się znudzić, skoro nie uprawialiście w ogóle seksu?

Poza tym jako początkujący raczej nie zrobicie mądrze porywając się na jakieś skomplikowane pozycje rodem z kamasutry

Cytat:
Jest nieśmiały w tych sprawach, nie wiem jak go ośmielić, nie zrażając go do tego. Czuje że unika tego tematu, nie podejmuje tematu seksu i nie odpowiada na moje sugestie.
Proszę pomóżcie w miarę możliwości.

Nie wiem, czy Ty jesteś wiele śmielsza od niego Skoro boisz się go dotykać

Moim zdaniem powinniście odpuścić. Zajmijcie się pieszczotami, pettingiem, dlaczego od razu koniecznie chcecie przechodzić do "penetracji"? Szczególnie, że jak widać stresuje Was to, a chłopak nie może się naprawdę podniecić bo czuje presję. Poznawajcie swoje ciała, sprawiajcie sobie przyjemność, jak się przestaniecie stresować i krępować, to samo pójdzie dalej.

No i tak szczerze, to nie oczekuj zbyt wiele po pierwszych stosunkach
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując