Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Masowa Przemoc Wobec Zwierząt!!!
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2006-04-21, 19:37   #43
czarny kot
Zakorzenienie

Dot.: Masowa Przemoc Wobec Zwierząt!!!

Cytat:
Napisane przez esfira
a ja się eskomosów i indian nieczepiam, bo ich jest bardzo mało i oni zyja w powiedzmy harmonii z przyrodą- jak muszą, to wtedy rzeczywiście zabijają. jak muszą.
Oj to nie tylko eskimosi i indianie. Kraje 3go swiata, czesc azji. Duza czesc spoeczenstwa jeszcze tak zyje.
Cytat:
Napisane przez esfira
a jedzenie zwierząt, to dopiero czubek góry lodowej.
testy leków, kosmetyków- często bezwartościowe, bo organizm ludzki różni się od organizmu i fizjologii zwierząt doswiadczalnych
zmuszanie zwierzat do pracy- kto nie pamieta Łyska z pokładu Idy?
Że tylko wspomne o koniach, których wiekszośc przed 20 lat haruje dla człowieka, a potem w nagrode dostaja bilet do rzeźni...
Łyska nie czytalam. To czy kon po 20 latach pracy pojedzie do rzezni czy nie zalezy od mentalnosci czkowieka. I nie jest tak ze kazdy farmer sprzeda konia ktory mu przez 1/4 zycia w polu pomagal. O tym bylo juz na forum gazeta.pl spora czesc koni to zimnokrwiste nie nadajace sie do pracy w polu. Skad one sie tam biora?
Cytat:
Napisane przez esfira
walki psów...
nielegalne hodowle zwierzat "rasowych" tylko dla kasy kasy, kryć co ruję, kasa kasa...
Walki psow w polsce nie sa chyba tak bardzo popularne. Albo mi sie zdaje. Wiem co ogladasz na animal planet I tam gdzie wystepuja walki sa tez tepione jak sie da pezez wladze.
A co do hodowli.. Co ja poradze? Nie kupuje takich zwierzakow. Mam kota rasy europejski domowy
A i mowilam ze problemy biora sie z przeliczania wszytkiego na pieniadz..
czarny kot jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując