Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Starające się i będące już w ciąży - rozmowy o wszystkim co nas martwi - CZĘŚĆ IV
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-01-30, 10:08   #181
LadyMK
Zakorzenienie

Dot.: Starające się i będące już w ciąży - rozmowy o wszystkim co nas martwi - CZĘŚĆ

Cytat:
Napisane przez metropolitan Pokaż wiadomość
Lady, też miałam kiedyś taką afere na klatce, tylko że mąż bił żonę, otworzyłam drzwi, żeby się trochę wystraszył i wzięłam ją do domu, bo by ją zabił chyba. Wszystko super, poczekała u nas na policję. Szkoda tylko, że na drugi dzień TŻ miał potrzaskane oba lusterka w samochodzie..... Już nigdy tym ludziom nie pomogę. Takie sytuacje są bardzo niezręczne, bo człowiek nie chce stać objętnie, ale nie wiadomo czy nasza reakcja nie odniesie przeciwnego skutku.

Może ja też pokażę swoją pupilkę
Cytat:
Napisane przez marlenka0505 Pokaż wiadomość
to dobrze, zawsze jak ktoś kompetentny nam powie ze jest ok, to to uspokaja i może nie będzie takich schiz
psina cudna, siostra ma podobneg, tylko zdziebko większego

a co do syna sąsiadki to powiem Ci że mogą ludzie mieć racje że to jej wina, ja mam brata 25 lat i jest totalnie zepsuty, wstyd się przyznać (no ale rodziny się nie wybiera) chłopak ćpa, matka udaje że tego nei widzia, aktualnie brat nie pracuje i siedzi jej na garnuszku, wiele rzeczy z domu się potraciło....wogóle masakra. A mama Go broni dalej i nci złego nie da na niego powiedzieć, więc wkurza się jak coś o nim mówimy. kiedyś to nawet się popłakała, ża ja z siostrą to jesteśmy wredne bo siadłyśmy na braciszka.
W jego przyadku brakło twardej rodzicielskiej ręki ojca, a mama rozpieszczała.
Chociaż są i takie przypadki, że choćby rodzice się dwoii i troili to i tak dziecko na "zmarnowanie" idzie.
Ufff ale się rozpisałam...
właśnie różnie to bywa... Temu sąsiadowi zabrakło męskiej ręki, bo matka sie rozwiodla z ojcem jego, ktory pił. P. był tak pijany, że uciekl jak matka krzyczala ratunku... a jak policja byla to wrocil. Kazali mu usiasc, a on zasnal i jak go zakuwali w kajdanki (mam nadzieje z eposiedzi bo mial w zawieszeniu juz..) to spal na podlodze.
Myślę, że nie od dziś matka się go po prostu bała... w końcu nadszedł dzień że chciala się postawić - i dostała..
Jego siostra jest normalna.. a on cpa i pije... czy faceci sa zwolnieni z myslenia?! ... Kobieta mysli sobie w takiej sytuacji- "stworze inny dom", a facet mysli "i tak jestem z patologii, wiec nic nie da sie zrobic"
Rozumiem, że to jest to męskie pójscie na łatwiznę..

Też mam brata w tym wieku, nie jest alkoholikiem choc imprezowac lubi, ale na szczescie teraz juz mniej.. Ale... rodzice sie stawiali, najbardziej wtedy jak ja im wyrzucalam, że nie potrafia nic zrobic... Potem zaczelam zauwazac, ze sie go boją.. i dla Świętego spokoju nic nie robią. On wiecznie poszukuje pracy... wielkie użalanie się non stop. Pracował, to sie zwolnil bo za mało zarabiał ;/ ...
Mam za zle rodzicom, bo... są oboje ale.. i tak konkretnie nie działają.

Szczęściara
LadyMK jest offline Zgłoś do moderatora