Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Depilacja laserowa -moje doświadczenia
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2006-04-22, 07:27   #5
Vivien
Raczkowanie

Dot.: Depilacja laserowa -moje doświadczenia

Czarnulka: problem polega na tym, że ciężko znaleźć jakiekolwiek informacje na ten temat.

Najczęściej spotykane opinie to "moja koleżanka zrobiła i mówiła...", albo "słyszałam, że..." , mało kto opowiada o własnych doświadczeniach.

Teoretycznie jest to depilacja permanentna, więc na zawsze.

Ale.
Słyszałam wersję, że to kompletnie nic nie daje, ale myślę, że to odnosiło się do starszych laserów -mi ten aleksandrytowy też nic nie dał.
Słyszałam, że po kilku miesiącach włosy mogą odrosnąć.
Słyszałam też, że u niektórych osób powiedzmy raz w roku trzeba zrobić zabieg "przypominający".

Myślę, że to zależy od konkretnego przypadku. Bo wiem, że np jeśli podłożem nadmiernego owłosienia są nie naturalne skłonności ale zaburzenia hormonalne (hirsutyzm, policystyczne jajniki) to sama depilacja nie wystarczy, konieczne jest odpowiednie leczenie, bo inaczej wszystkie problemy wracają.

Ja myślę pozytywnie, skłonność do włochatości mam wrodzoną a nie chorobową, więc liczę, że efekt się utrzyma, jeśli okazałoby się, że potrzebny jest raz w roku taki jeden zabieg, to przeboleję to, bo nawet w takim układzie opłaca się to zrobić.

Wprawdzie koszt nie jest mały, ale cóż -widok gładkiej skóry, brak kompleksów i ciągłego dumania, czy nikt nic nie zauważy, brak całej zabawy z tym związanej, w tym najprzyjemniejszej części w postaci wydłubywania sobie szpilką wrośniętych kłaków -bezcenne

Na pewno będę zdawać relację jak to się u mnie przedstawia.
Trzeci zabieg w środę, więc czwarty pewnie jakoś pod koniec maja.