Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Pytanie o staż cz.II
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-01-30, 17:46   #122
arisa
Zadomowienie

Dot.: Pytanie o staż cz.II

Cytat:
Napisane przez rodryg Pokaż wiadomość
Witam. Otóż dzisiaj wybrałem się do UP i pan powiedział mi, że mam się zgłosić w marcu, kiedy będą listy ofert stażów. Kiedy dowiedział się, że studiuję ekonomię o specjalizacji gospodarka i administracja publiczna zadzwonił w parę miejsc i okazało się, że być może będzie 1 miejsce stażowe w samym UP. Zostałem specjalnie oznaczony i jestem pierwszym kandydatem i chyba jedynym, widocznie inni petenci kształcą się w innych kierunkach. Akurat nie było pana dyrektora a to on musi zadecydować. Tak więc w poniedziałek lub wtorek mam spodziewać się telefonu. Jeżeli będzie miejsce to mam udać się na rozmowę do radcy, który pomoże mi ułożyć plan postępowania czy coś takiego, jakiś nowy przepis... a potem na rozmowę do p. dyrektora. Jak mam się na nią ubrać ? Pracownicy jak patrzyłem to siedzieli w koszulach i bluzach. Myślałem, żeby założyć koszulę i czarny sweter. Tak przy okazji powiem, że staż ma wynosić 12 miesięcy, ale nic mi nie mówiono, że potem będę przyjęty na stałe, a z tego co tu czytam wynika, że od 6 miesięcy wzwyż tak się właśnie dzieje. Wszędzie ? Mam nadzieję, że tak. Jeżeli mnie przyjmą to mam szansę na zwrot kosztów dojazdu ? Mam nadzieję, że się uda, bo to jak los na loterii. Brat szukał stażu rok (studiuje informatykę).
Na rozmowę koszula najlepiej gładka albo paski (żadne mazańce itp.). Czy cię przyjmą, to kwestia czy się sprawdzisz, ale i to nie gwarantuje, że cię przyjmą. Jak nie będą mieć kasy na dodatkowy etat, to ci nie pomoże, nawet jakbyś pracował lepiej od dyrektora. Zwrot kosztów jest zależy od UP. U mnie we Wrocku tylko ci z poza miasta albo i dalej (inna gmina, ale nie jestem pewna) mają zwracane koszty transportu. Możesz poszukać na stronie swojego UP. Zalezy gdzie brat szukał tego stażu. A przy takim kierunku jak ma, to by mu lepiej było, jakby szukał jakichś zleceń jako wolny strzelec.

http://s3.suwaczek.com/20090530040117.png

http://www.suwaczki.com/tickers/p19ucsqvry96uqg4.png

15.12.2010 - prawo jazdy zdane
arisa jest offline Zgłoś do moderatora