2010-01-30, 17:46
|
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pytanie o staż cz.II
Cytat:
Napisane przez rodryg
Witam. Otóż dzisiaj wybrałem się do UP i pan powiedział mi, że mam się zgłosić w marcu, kiedy będą listy ofert stażów. Kiedy dowiedział się, że studiuję ekonomię o specjalizacji gospodarka i administracja publiczna zadzwonił w parę miejsc i okazało się, że być może będzie 1 miejsce stażowe w samym UP. Zostałem specjalnie oznaczony i jestem pierwszym kandydatem i chyba jedynym, widocznie inni petenci kształcą się w innych kierunkach. Akurat nie było pana dyrektora a to on musi zadecydować. Tak więc w poniedziałek lub wtorek mam spodziewać się telefonu. Jeżeli będzie miejsce to mam udać się na rozmowę do radcy, który pomoże mi ułożyć plan postępowania czy coś takiego, jakiś nowy przepis... a potem na rozmowę do p. dyrektora. Jak mam się na nią ubrać ? Pracownicy jak patrzyłem to siedzieli w koszulach i bluzach. Myślałem, żeby założyć koszulę i czarny sweter. Tak przy okazji powiem, że staż ma wynosić 12 miesięcy, ale nic mi nie mówiono, że potem będę przyjęty na stałe, a z tego co tu czytam wynika, że od 6 miesięcy wzwyż tak się właśnie dzieje. Wszędzie ? Mam nadzieję, że tak. Jeżeli mnie przyjmą to mam szansę na zwrot kosztów dojazdu ? Mam nadzieję, że się uda, bo to jak los na loterii. Brat szukał stażu rok (studiuje informatykę).
|
Na rozmowę koszula najlepiej gładka albo paski (żadne mazańce itp.). Czy cię przyjmą, to kwestia czy się sprawdzisz, ale i to nie gwarantuje, że cię przyjmą. Jak nie będą mieć kasy na dodatkowy etat, to ci nie pomoże, nawet jakbyś pracował lepiej od dyrektora. Zwrot kosztów jest zależy od UP. U mnie we Wrocku tylko ci z poza miasta albo i dalej (inna gmina, ale nie jestem pewna) mają zwracane koszty transportu. Możesz poszukać na stronie swojego UP. Zalezy gdzie brat szukał tego stażu. A przy takim kierunku jak ma, to by mu lepiej było, jakby szukał jakichś zleceń jako wolny strzelec.
|
|
|