Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Trądzik mój problem,fotki w załączeniu.
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2006-04-22, 10:13   #7
taniacos
Rozeznanie

Dot.: Trądzik mój problem,fotki w załączeniu.

Ja tez tak miałam ale teraz zaczełam wychodzić na prostą.Przez lata leczyłam sie u dermatologów stosowałm cud specyfiki i nic.Zauważyłam,że z wiekiem trądzik sie zmniejszył i gdy zaczełam mniej kombinować przy buzi.Sprawę wzięłam we własne ręce i są efekty zamiast tylko oczyszczać skórę z zewnątrz zajełam sie nią od wewnątrz zaczełam brać witaminy a+e oraz cynk tylko nie biorę ich cały czas ale w odstepach czasu np miesiaca.Zmieniłam nawyki żywieniowe.Nie jadam tłustych mies i smażę na oliwie z oliwek ,jem kasze makarony ,otreby ,ryby i nie słodzę ,nie używam ostrych przypraw i ograniczam słodkie.zrezygnowałam z białego pieczywa oraz ograniczam się ze słodyczami.Spróbowałam i faktycznie stan mojej cery zaczął sie poprawiaćJem co prawda tak od 2 lat ale efekty na buzi pojawiły sie po 3 miesiacach.dodatkowo nie pijam kawy i zastąpiłam ja sokami i owocowymi herbatkami.jeżeli chodzi o pielęgnację to skupiłam się na kremach do skóry trądzikowej lub mieszanej,ale wszystko w obrębie jednej serii.Co jakiś czas zmieniam tak 2 razy w roku serie bo buzia sie przyzwyczaja i już nie reaguję na nią tak jak na początku.Przestałam testować na sobie rózne specyfiki bo tylko dochodziło do przesuszenia.Gdy już podgoiłam skórę zafundowałm sobie microdermabrazję.Nadal wyskakują mi niespodzianki duże i małe ale w porównaiu z tym co było to jest pięknie.Zyczę udanych sukcesów na polu walki z paskudnym trądzikiem
taniacos jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując