2010-01-31, 11:20
|
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: Klub ŻARŁOKÓW
psyhe666 jedna łyżeczka kakaa NATURALNEGO, żeby nie było ma 15-16 kcal, mi taka łyżeczka wystarcza na porządny kubek kakaa, możesz je zrobi również z mlekiem 0%, kalorycznością od 0,5% rózni się zaledwie -2kcal , tylko, że w tamtym jest na te 100ml 0,5 g tłuszczu, a w tamtym w ogóle, ale i tak jakoś dziwnie jest mi sie do tego przekonac więc co to jest, szklanka chudego mleka + 15-16 kcal z kakaa? to chyba nie bomba kaloryczna? a za to dostarcza w naturalnej postaci magnez, który cięzko znależć w innych warzywach/owocach Jest jeszcze kakao odtłuszczone, ale z nim sie jeszcze nie spotkałam na półkach sklepowych 
Bombą kaka[ł]ową było dopiero kakao robione przez moja babcię : mleko pełnotłuste od krówki + parę łyżeczek kakaa nat. + duużo miodu lub mniej, ale cukry białego widac różnicę?
Dziś zamierzam robić naleśniki razowe małokaloryczne wyjdą, bo lubie ujmowac ze wszystkiego 'zbędne kalorie', a farsz zrobię z piersi z kurczaka, pekinki, kukurydzy i co tam jeszcze będę miała w lodówcę i uznam za 'przydatne'
|
|
|