Dot.: Odwyk od zakupow kosmetycznych(grupa wsparcia) - III
Gratuluję pierwszych zużyć lutowych. 
Cytat:
Napisane przez Sweet_Jelly
Dziś wzięłam dumnie w łapki moje 2 podkładziki zachomikowane..I....
Deni Carte (kupiony niedawno) ..w sklepie wydawał się jasny...Na buzi(wypróbowałam na skrawku) jest o wiele za ciemny 
|
Mieszaj sobie podkład z kremem przed nałożeniem. Będziesz miała w ten sposób krem tonujący o jaśniejszym odcieniu niż sam podkład. 
Cytat:
Napisane przez Sweet_Jelly
A z tego inglota chyba na razie zrezygnuje..Tak do urodzin...Mam sporo rzeczy...Nic nie musze kupować. Mój najgorszy problem (i pewno nie jednej kosmetykoholiczki) że mnie umiem się "zdecydować" na 1 wersję..tzn. na 1 firmę -1 rzecz która mi pasi...Nie umiem powiedzieć to jest mój kwc w dziale puder i żadnego innego nigdy nie kupię,albo to jest mój kwc w dziale cienie i innych nie kupię.Tak samo z oddzieciami błyszczyków czy cieni..Raz chcę paletki w brązach a innym razem w szarościach czy fioletach...potem znowu jakiś zielony eyelinier czy złoty pyłek etc...
|
Mam wrażenie że Ty cały czas spędzasz nad swoją listą i albo planujesz co zminimalizować albo co nowego kupić. I tak naokrągło. 
Ja nie mam nigdy planów co do kolorówki, nie potrafię stwierdzić jakiego cienia mi brakuje albo planować jak się pomalować w dany dzień. Zazwyczaj jak mi się jakaś kolorystyka spodoba w sklepie to kupuję potem używam na okrągło dopóki mi się ten cień nie skończy albo nie wpadnie mi w oko coś nowego.