Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Kolczyk w języku- wątek zbiorczy- przekłuwanie, wrażenia, problemy
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2006-04-22, 19:54   #295
effulla
Zakorzenienie

Dot.: KOLCZYK W JĘZYKU- da sie ukryc?

Cytat:
Napisane przez mimbi
Po pierwsze - musisz miec 18 lat albo zgode rodzicow. Podrobienie podpisu to przestepstwo.
Po drugie - jezyk puchnie strasznie i tego sie raczej nie da ukryc. Masz w buzi po prostu wielka twarda gabke i przez tydzien probujesz jakos nia operowac. Lizak sie do buzi raczej nie zmiesci, poza tym moze Cie bolec, gdy bedziesz go trzymala w ustach. Przez jakis czas po przekluciu nie nalezy jesc potraw mocno przyprawionych, kwasnych, slodkich, bo dziurka jest bardzo wrazliwa - wiem co mowie, bo po przekluciu eksperymentowalam z mrozonymi truskawkami - wystarczyla jedna lyzeczka tego pysznego deseru, myslalam ze sie przekrece. W zwiazku z tym lizaki rowniez moga miec zbyt intensywny smak.
Po trzecie - o dziurke trzeba dbac - wskazane sa kostki lodu z wody mineralnej i z naparu szalwii (zmniejszaja opuchlizne + szalwia dziala odkazajaco) oraz plukanie ust kilka razy dziennie mocna herbatka szalwiowa, dobrze, zeby rowniez byla schlodzona. No chyba, ze masz swoja lodowke w pokoju, to wtedy nie ma problemu. Inaczej co powiesz mamie, kiedy znajdzie w zamrazalniku kostki z dziwnie pachnacej substancji?
Po czwarte - seplenienie jest nieuniknione przynajmniej przez kilka dni (mam dwie kolezanki ktore seplenia nadal,mimo ze kolczyk maja juz kupe czasu). Do tego dochodzi slinienie, bo slinianki podjezykowe musza sie przyzwyczaic do nowego sasiada (slinilam sie trzy dni, jak pies bokser).
Po piate - nie sadze, zebys mogla miec na poczatku czarny kolczyk, bo zwykle ten pierwszy to aseptyczny z tytanu lub stali nierdzewnej, z tego co sie orientuje to nawet czarny tytan nie jest juz aseptyczny i moze byc conajwyzej drugim kolczykiem, zwlaszcza, ze pierwszy ma duze kulki i jest dlugasny.
Po szoste - mozna ukryc kolczyk, ja juz mam swoj drugi rok i naprawde wie o nim tylko kilka osob, zreszta uwazam, ze to nieeleganckie tak szeroko rozdziawiac gebe albo latac z wywieszonym jezorem

Teraz to już sama nie wiem czy sie zdecydować .... przeraża mnie fakt tego że będzie to boleć jak ..... ? yy ... bardzo boleć :/