Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mieszkanie przed ślubem, i przed zaręczynami - czym to się może skończyć ???
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-02-01, 14:31   #135
OWCApieTrzaKowa
Przyczajenie

Dot.: Mieszkanie przed ślubem, i przed zaręczynami - czym to się może skończyć ???

tanaa88, spokoojnie Wszystko zależy od tego,jakie realcje są między Wami... ale moim zdaniem musisz naprawdę porządnie się nad tym zastanowić,bo to bądź co bądź cholernie poważna decyzja(zwłaszcza,że jak mówisz - jesteś niezależna..)
Ja znam się ze swoim Szczęściem od 7 roku życia,już w podstawówce 'chodziliśmy ze sobą' heh, a na poważnie byliśmy razem już jako 14latkowie i do tej pory nie możemy się sobą nacieszyć. Naprawdę po tylu wspólnych przeżyciach z całą pewnością stwierdzam,że chcę z nim spędzać każdą sekundkę mojego życia i nikt,ale to absolutnie nikt nie zna mnie lepiej.
Myślę,że aby zamieszkać razem nie można mieć w sobie grama wątpliwości,niepokoju,mus isz po prostu wiedzieć,czego tak naprawdę oczekujesz od życia. Zastanów się na spokojnie - to nie może być decyzja chwili. Jeśli już 'będziesz na tak' to ustalcie jakieś konkretne zasady,żeby żadna ze stron nie była rozczarowana i niczego nie żałowała... Nie jesteście jasnowidzami,wielu spraw nie da się przewidzieć,ale przed wspólnym zamieszkaniem można co nieco ustalić,dzięki czemu unikniecie późniejszych destrukcyjnych nieporozumień.
Co do jego mamy... ajjj moim zdaniem to kiepski pomysł. Ja, mimo że lubię matulę mojego faceta z wzajemnością to nie chciałabym z nią mieszkać jakoś długoterminowo,ale jeśli ma to być jedynie tymczasowo to why not... Dopóki nie uwijecie własnego gniazdka możecie mieszkać w trójeczkę - na pewno będzie to intrygujące doświadczenie i będziesz miała okazję zbliżyć się do jego mamuśki
Małżeństwo to jedność dwojga ludzi,więc oczywiście trzeba uszanować swoją prywatność,ale musisz pogodzić się z rozstaniem ze swoją totalną niezależnością. Powinnaś docenić to,że Twój mężczyzna stara się Ciebie uspokajać,jest troskliwy,czuły,odpowiedz ialny(bo jak mówisz twierdzi,że zarobi na Was oboje) i planuje być jak najbliżej Ciebie - mieszkać razem... Z pewnością masz fantastycznego faceta, z którym warto wiązać przyszłość,ale pamiętaj - nigdy nie postępuj wbrew sobie.
Pozdrawiam gorąco i powodzenia życzę!!

Edytowane przez OWCApieTrzaKowa
Czas edycji: 2010-02-01 o 14:35
OWCApieTrzaKowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując