Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Nasze lutowe zakupy- zdjęcia.
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-02-01, 17:53   #90
ojalika
Wtajemniczenie

Dot.: Nasze lutowe zakupy- zdjęcia.

Cytat:
Napisane przez zmyslyiemocje Pokaż wiadomość
A oto mój skromny, ostatni wyprzedażowy:
Tunika Orsay

A mam pytanie: w połowie listopada kupilam sobie buty w Quazi (kozaki, ocieplane). Już w grudniu je reklamowałam, ponieważ odpadł guzik ozdobny. Przyjeli mi reklamacje-guziki wymienili. Teraz po tych wszystkich śniegach i mrozach buty pokryły się okropnymi białymi plamami po soli. Po raz pierwszy widze, żeby na skórze takie plamy powstały. I tutaj moje pytanie: czy myślicie, że mi przyjmą reklamację ? (niestety po wyczyszczeniu i wypastowaniu plamy nadal wychodzą i wygląda to okropnie). Wszystkie buty, nawet inne kozaki, mam skórzane, ale takie plamy widze po raz pierwszy...a szkoda mi wydanych 350zł na buty na 1/3 sezonu..
takiej reklamacji na pewno Ci nie uwzględnią
niestety moje brązowe, skórzane kozaki z zary również się zniszczyły przez sól która zalega na chodnikach(mimo impregnacji)
ponoć jest sposób, żeby chociaż ta sól tak szybko nie robila zacieków na butach i pasta w miare długo się trzymała...
umyj buty ciepłą wodą i zostaw do wyschnięcia, następnie posmaruj je tłustym kremem i zostaw tak na noc, a następnego dnia dopiero wypastuj
nie wiem czy jest to do końca skuteczne, bo obecnie chodze w innych butach.. a buty z zary zostały jedynie nakremowane, bez pastowania bo mimo wszystko boję się, że sól wyjdzie...a już ludzie na uczelni dziwnie na mnie patrzą