Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Masowa Przemoc Wobec Zwierząt!!!
Podgląd pojedynczej wiadomości

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-04-23, 01:53   #80
Laura2112
Raróg

Send a message via Skype™ to Laura2112
Dot.: Masowa Przemoc Wobec Zwierząt!!!

Cytat:
Napisane przez HELLOKITTY
Kot lub pies (płci żeńskiej), który się nie rozmnaża ma duże prawdopodobieństwo nowotworu jakiegoś narządu rozrodczego.
To samo tyczy się samców, też grozi im rak prostaty czy jąder.
Przykro mi z powodu Twojej kici
Ileś lat temu nie mówiło się tyle o kastracji i niestety do dziś weci często o tym nie mówią, bo nie mają w tym żadnego interesu
Denerwuje mnie najbardziej, kiedy ktoś uparcie broni się przed wszystkimi argumentami przemawiającymi za zabiegiem, bo "nie będzie krzywdził swojego kochanego zwierzaczka". Jeśli umrze mu na raka bądź zginie pod kołami samochodu zaślepiony rują, to to dopiero jest krzywda. No i młode - mało ich jest skazanych na schronisko?

Co do zoo, mam mieszane uczucia. Pół biedy, jeśli warunki są dobre. Poza tym nie znamy losu każdego z tych zwierząt, mogły urodzić się w niewoli, być zabrane z cyrku itd. Ciężko przyzyczaić zwierzaka oswojonego w jakimś stopniu i przyzwyczajonego do opieki człowieka do ponownego życia na wolności.
Przypomina mi się zaraz dokument o zwierzakach w Nowym Orleanie, które po tragedii ostatniego żywiołu były osowiałe i tęskniły po prostu za zwiedzającymi. Tę rolę przejęli więc żołnierze, codziennie przechadzali się po zoo i zwierzęta ożywiły się, brakowało im codziennej publiczności. To tak na małe pocieszenie, że może nie wszędzie jest tak źle i zoo może być też dobrą alternatywą w pewnych przypadkach. Nie we wszystkich oczywiście, też wystarcza mi oglądanie lwa w tv Ale bądźmy realistami, nie pozamykamy przecież tych miejsc i swoje jakieś tam plusy też mają.
Podobnie zresztą jest ze schroniskami, jedne radzą sobie całkiem dobrze, w innych warunki i opieka są fatalne
pe pe pe pe pe pe bla bla bla i *uj wie o co jej chodzi.

🌹14 lat z Wizaż.pl

Nie mogę chodzic, ale nie wolno mi prosic o pomoc...

Laura2112 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując