Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Wymarzony pierścionek część XVII :)- saga nie tylko o pierścionkach;)
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-02-02, 09:34   #4865
miskowa
Zakorzenienie

Dot.: Wymarzony pierścionek część XVII :)- saga nie tylko o pierścionkach;)

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Misku, no to z prostych i nie wymagających czasu rzeczy-moja propozycja jest taka: tort biszkopotowy (zrobienie biszkoptu jest banalnie proste) z owocami i jakąś masą.
Z konkretów, nie wiem czy pamiętasz, na kulinarnym jest przepis Svinecki na kurczaka w cieście francuskim na ciepło. Do tego sałatka zwykła (sałata, pomidor, ogótek itp) i w zależności od weny jeszcze jedna lub dwie sałatki (np. ziemniaczana i z makaronu jakaś-jak będziesz chętna-wpiszę przepisy)...na później jakiś barszczyk np i paszteciki, albo żurek, albo bogracz, albo leczo, albo coś ciepłego jednogarnkowego po prostu. Ja bym wokół czegoś takigo się zastanawiała...
masz rację, że zrobię tego cycka w cieście francuskim. To ładnie wygląda, więc niech im będzie. Ciasta to na pewno nie robię - zamówię gotowca Jedną sałatkę ziemniaczaną zrobię na pewno, bo teściowa lubi. Jak masz jakieś zestawy na makaronowe sałatki, to byłabym chętna. Do tego jedna ze świeżych warzyw i styka. Potrzebowałabym jeszcze właśnie coś na ciepło na później - żurek nie, leczo nie. Nie wiem, co to jest bogracz, albo co jeszcze ew. można dać. Za barszczem (z torebki) jestem jak najbardziej.
Przekąsek jakichś specjalnych chyba też nie będę robić. Kupię jakieś oliwki, grzyby, pomidory suszone, korniszony, do tego sery, łosoś, krakersy... i wrzucę to na duży talerz.
Ja nie lubię zbytnio w kuchni spędzać za wiele czasu i też szczerze mówiąc nie mam kiedy tego przygotować
miskowa jest offline Zgłoś do moderatora