2010-02-02, 09:34
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wymarzony pierścionek część XVII :)- saga nie tylko o pierścionkach;)
Cytat:
Napisane przez ButterBear
Misku, no to z prostych i nie wymagających czasu rzeczy-moja propozycja jest taka: tort biszkopotowy (zrobienie biszkoptu jest banalnie proste) z owocami i jakąś masą.
Z konkretów, nie wiem czy pamiętasz, na kulinarnym jest przepis Svinecki na kurczaka w cieście francuskim na ciepło. Do tego sałatka zwykła (sałata, pomidor, ogótek itp) i w zależności od weny jeszcze jedna lub dwie sałatki (np. ziemniaczana i z makaronu jakaś-jak będziesz chętna-wpiszę przepisy)...na później jakiś barszczyk np i paszteciki, albo żurek, albo bogracz, albo leczo, albo coś ciepłego jednogarnkowego po prostu. Ja bym wokół czegoś takigo się zastanawiała...
|
masz rację, że zrobię tego cycka w cieście francuskim. To ładnie wygląda, więc niech im będzie. Ciasta to na pewno nie robię - zamówię gotowca Jedną sałatkę ziemniaczaną zrobię na pewno, bo teściowa lubi. Jak masz jakieś zestawy na makaronowe sałatki, to byłabym chętna. Do tego jedna ze świeżych warzyw i styka. Potrzebowałabym jeszcze właśnie coś na ciepło na później - żurek nie, leczo nie. Nie wiem, co to jest bogracz, albo co jeszcze ew. można dać. Za barszczem (z torebki ) jestem jak najbardziej.
Przekąsek jakichś specjalnych chyba też nie będę robić. Kupię jakieś oliwki, grzyby, pomidory suszone, korniszony, do tego sery, łosoś, krakersy... i wrzucę to na duży talerz.
Ja nie lubię zbytnio w kuchni spędzać za wiele czasu i też szczerze mówiąc nie mam kiedy tego przygotować
|
|
|