Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Wymienię różne różności z kosmetyków - Goldika :)
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-02-02, 10:09   #1
goldika
Zakorzenienie

Przekupka: 37 pkt / 100% pozyt.

różne różności z kosmetyków mineralnych i nie tylko - Goldika :)

NIEAKTUALNE

Witam na moim wątku wymiankowym. Znana jest jako Goldika, a mam na imię Natalia

Dokładka 22.07

Zacznę może od kilku zasad:

Dokładki
Rezerwacje
Wymienione

1. Nie interesują mnie malutkie wymianki, typu próbka za próbkę. Nie opłaca mi się to ze względu na koszty przesyłki.
2. Nie interesują mnie ubrania nawet nowe z metkami.
3. Wysyłka: zawsze polecony priorytet! w kopercie bąbelkowej.
4. Wymieniam - NIE sprzedaję.
5. Wymiana adresów oznacza przypieczętowanie wymiany, wtedy nie ma już możliwości rezygnacji.
6. Wszystkie oferowane przeze mnie kosmetyki mają aktualną datę przydatności, którą podaję w nawiasach w opisie produktów.
7. Jeżeli oferowany przeze mnie kosmetyk był używany to zaznaczam to w opisie oraz zaznaczam ile ubyło produktu.
8. Jeżeli piszę na Twoim wątku, proszę odpisz na moim.
9. Jeżeli napiszesz na moim wątku, ja odpiszę na Twoim.

Produkty oznaczone * oddam za coś oznaczone na mojej wish także * lub czymś innym co baaardzo mnie skusi.

Kosmetyki pielęgnacyjne:

-Garnier - skóra muśnięta słońcem SKRÓRA ŚNIADA (22.05.2011) zostało jakieś 50% z 400ml
-Babydream Gesichts- und Korpercreme - krem do pielęgnacji ciała i twarzy (02.2011) użyty na twarz 2razy
-Lilliputz krem truskawkowy (z moich zapasów, ponieważ nie jest już dostępny w drogeriach) posiadam 2sztuki, nowe, nigdy nie używane. (09/2010)
-Lilliputzn Shampo&Dusche szampon i żel pod prysznic. Nowy 200ml. (12/2011)
-Babydream Pflegeol - oliwka do pielęgnacji ciała. Zostało jakies 75-80% z 250ml (07/2011)
-Fuss Wohl Wellness Limette - Lotion do stóp o zapachu limonki, daje odczucie chłodu na stopach. Użyty raz. Nie widzę daty przypadtności, ale jest info 12m-cy od pierwszego użycia. Pierwsze użycie nastąpiło w połowie listopada.

Pielęgnacja włosów:

-Petrole Lotion z naftą kosmetyczną i azulenem "Inter Fragrances"- regeneruje odżywia włosy, zmniejsza ich wypadanie, zapobiega rozdwajaniu końcówek, wzmacnia cebulki. Zostało ok 80% (07/2011)
-Skrzypo Vita Hydro Complex - regeneracja włosów i nawilżenie skóry, pierwotnie kuracja na 28dni. Tabletek zostalo na 24dni kuracji
-Moc Natury Wax dwufazowa odzywka bez splukiwania - ochrona przed promieniowaniem UV + jedwab, nowa
-Moc Natury Wax dwufazowa odzywka bez splukiwania - odbudowa oslabionych wlosow + proteiny mleczne (60% ze 150ml)
-Nivea mgielka stylizujaca ******* nowa

Farby do włosów

-L'oreal Recital Preference lesBlondissimes 03 Bardzo bardzo jasny blond popielaty. Użyłam ok 6ml kremu utleniającego i 3ml żelu koloryzującego ponieważ potrzebowałam na jedno pasemko pozostała ilośc farby spokojnie wystarczy na średniej długości włosy. Farba jest mocno rozjaśniająca, używałam jej systematycznie w czasach gdy byłam platynową blondyneczką. Zestaw zawiera: krem utleniający, żel koloryzujący, oryginalne rękawiczki, odżywkę upiększającą kolor i instrukcję obsługi czyli wszystko co byc powinno (23.07.2012)
-Integral Color Professional - farba fryzjerska 60ml w kolorze 10.0 platynowy blond oraz 9.0 bardzo jasny blond, obie otwarte miesiac temu, uzyłam po 1ml na zrobienie jednego pasemka dla testu. Farba wyprodukowana 6/2009, wazna 12miesiecy od otwarcia. czyli jeszcze 11 miesiecy

Makijaż:

-Max Factor Natural Minerals - kolor 70 natural - nie wiem czy to puder brązujący czy podkład mineralny używany może z 7 razy na policzki jako "róż". Ilośc widoczna na zdjęciu. Opakowanie pęknięte (nie wiem jakim cudem) ale nic się nie wysypuje. (data przypadności to 36miesięcy od pierwszego użycia, użyłam w drugiej połowie grudnia pierwszy raz)
-Avon - perełki rozświetlające - kupione z pół roku temu, użyte z 15 razy jako róż do policzków, są wszytkie kuleczki, żadna nie jest rozkruszona (24miesiące od otwarcia)
-Joko Virtual - paleta/próbnik z różami do twarzy/policzków. Zawiera 6 kolorów, wszystkie z drobnymi drobinkami. Użyłam tylko jednego z kolorów, jednak obecnie używam róży mineralnym dlatego chętnie się wymienię.
-My Secret - paletka cieni, kolory sprawdzone tylko na ręce
-Pierre Rene Glamorous Powder Balls - "meteoryty" odcień 01 (najmniej dostępny w drogeriach ale najbardziej poszukiwany), mam z wymianki jednak ja źle wyglądam w czymś takim. Puszczek jest czyściutki, są wszystkie kuleczki, żadna nie jest pokruszona. Ja użyłam go kilka razy, poprzednia właścicielka z 5 razy

Różne różności:

-Clinique 3kroki pielęgnacji (czy jakoś tak) próbki 3x1.5ml
-Garnier rewitalizujący krem na dzień, redukuje zmarszczki, zmniejsza przebarwienia - próbka 2ml
-Dove Therapy - odżywka do włosów z odbudowującym serum - próbka 10ml
-Dove Cream Oil Shower - próbka 55ml
-Clear przeciwłupieżowy - próbka 50ml

Minerały:

Meow
probki w strunach, wszystkie nieuzywane:
Pampered Puss:
-angora 2
-abyssinian 2
-abyssinian 3
-manx 4
-manx 3
Fawless Feline:
manx 3

Sweetscents:
hide a pore Light - odsypki
proszek herbaciany - odsypki

EDM:
- Raw Sugar - odsypka za coś fajnego (ok 2ml)
- Waffle Cone - odsypka do uzgodnienia
- Sunlight Kaolin Dust- odsypka uzgodnienia
- Dusty Miller - odsypka do uzgodnienia lub caly big
- Sunlight Finishing Dust - odsypka do uzgodnienia
-Theme Park bez LL - nowy sampel
Nowe sample:
-champagne
-light pink
-pick me up ivory
-pick me up
-movie night
-romance novel
-fawn orinigal glo
Nowe bigi:
-Like Lady Bird Lake (test na rece)
-Dusty Miller
-Happiness Bronzer (test na rece)
Nowe cienie mini:
-thank you
-ping pong

Mogę zrobic odsypki cieni z EDM do uzgodnienia:
-baby bath
-uluru sky
-matinee
-smokey eyeliner
-sea horse
-funnel cake
-vintage denim
-wepping willow
-smokey pink
-anna karenina
-that's super keen
-spin cycle
-little black dress
-live austin live
-cardamom
-lover's lane
-silver spoon
-countryside
-ping pong

oraz po 1ml, max 2ml z:
-diary
-rock anthem
-twilight kiss
-butterfly kisses
-laptop
-bird bath
-leaps and bounds
-nystic night
-marvel denim universe
-southern bell
-kayak
-tide pool
-pressed olive
-wood sorrel
-maple and mums
-hot chocolate
-heart 2 shop
-tide is high
-net surfing
-oasis
-wine tasting
-eco friendly
-monsoon
-jane eyre
-jasmine tea

*Lumiere:
-Light Golden VV - odsypki
-Light Golden Cashmere - j.w.
-Light Medium Warm - j.w.
-Finish powder Sand Veena silk veil - j.w.
-Nude Bronzer - j.w.

*Blusche:
-Caramel Coretto full coverage - mogę zrobic odsypkę tylko na przetestowanie koloru
-Caramel Coretto sheer satin - mała odsypka na testowanie
-Shelley glo - finiszer, odsypka na przetestowanie
-Spice bronzer - odsypka na testy

*LaurEss:
-Soft Yellow ethereal - mogę zrobic odsypkę z Biga ale malutką, tylko na spróbowanie koloru
-Subtle Yellow ethereal - odsypki z biga do uzgodnienia (max 1,5sampla, jednak nie chce oddac calego bo na zime mi sie przyda
-Radiant Yellow ethereal - odsypki
-Radiant Yellow minimalist - mala odsypka na testy

*Joppa sample w słoiczkach:
-Lightest 2 Soft Coverage
-Ginger Simple Radiance Foundation

*Buff'd sample w strunach:
-Sand
-75% antique+25% ?? (nie mogę doczytac)
-50$ antique + 50% ?? (jw)
--Antique

*Aromaleigh sample w strunach:
-glissade 3Y
-voile 3YL

*Pixie- sample w woreczkach:
-Cameo 2 - odsypki z biga Natural Finish na spróbowanie
-Cameo 3 (nowy)CdL
-Trixie 2NFF (test paskowy)
-Kiss of Sun - odsypka z biga lub nowe probki po 1ml 2szt
-Primer - odsypki z refill'a lub nowy probki po 1ml 2szt
-Cameo 1 NFF- nowy
-Cameo 1 CdL- 1/2probki
-Blossom 1 CdL- nowy
-Blossom 3 NFF- nowy
-Shaylee 1 CdL - 1/2 probki

-mogę wyskrobać zielonego i beżowego korektora do pudełeczka zastępczego (do 3ml)

*Silk Naturals:
- Climax - odsypka do uzgodnienia, raczej niewielka

*Lucy Minerals
-Pale Olive Original - odsypka z biga bez CB
-Creamy Olive Original - odsypka z biga bez CB

*Lumiere
-cień Chameleon pół słoiczka bigowego

*Pielęgnacja skóry:
-BLUSCHE Emu Oil - odlewki

*Akcesoria:
-2 miseczki do mieszania minerałów i nabierania na pędzel. Na zdjęciu widac miseczkę w kolorze żółtym, posiadam także różową i niebieską. Były używane ale są dokładnie wymyte i oczyszczone.

Biochemia:
-olej MONOI BU- do ustalenia
-maseczka czereśniowa - zużycie ok 30%
-olej śliwkowy z Mazideł (5ml) za coś extra mogę więcej odlac

Zapachy:
-FM numer 181 (na wzór Moschino I Love Love) raz się tylko spryskałam, mam do niego oryginalny kartonik[/COLOR]
Mogę oddac 1/4 lub 1/2 lub nawet całośc linera żelowego Inglot czarnego w słoiczku zastępczym! Kupiłam go w połowie lutego i wydaje mi się, że nigdy w całości go nie wykorzystam użyłam go ok 10 razy

Szukam:

Najchętniej przyjmę:

Joppa (mogą byc sample):
-Green Tea & Tea Tree Lotion
-Honey & Almond Lotion

Ogólnie chętnie przyjmę pielęgnację z Lush, Joppa, Lure Beauty i pędzle dooczne oraz Flat Top'y

Silk Naturals:
-nowe pomadki

Można kusic

Edytowane przez goldika
Czas edycji: 2011-10-04 o 08:13 Powód: dokładeczka
goldika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując