2010-02-02, 10:07
|
|
Konto usunięte
|
Dot.: Wegetarianki/wegetarianie
Cytat:
Napisane przez Martine in Wonderland
witam wszystkie wizażanki-wegetarianki ; p
|
witam serdecznie na wątku 
życzę wytrwałości w zielonych szeregach.
Cytat:
Napisane przez Mirelkaaa
nie wiem czy Wy też tak macie ale czasami mam dosc... czuje się taka bezsilna z tym moim wegeterianizmem... ja przeciwko milionom mięsożerców...
|
więcej wiary w siebie!
dla mnie warto być wegetarianką nawet tylko dla jednej krowy/świni.
zdaję sobie sprawę, że nie jestem w stanie zbawić świata, z resztą byłoby to znacznie trudniejsze, niż się wydaje. ale najważniejsze dla mnie jest to, że to nie ja się przyczyniam do śmierci zwierząt, że to nie ja będę je miała na sumieniu. doszłam do wniosku, że jestem zdecydowanie przeciwna temu, co spotyka z winy człowieka zwierzęta, i tego się trzymam 
Cytat:
Napisane przez agison
tak jeszcze a propos przyjemnych tematów - czyli szczura, to nie wiecie może czy dla alergika jest równie nieznośny co pies czy kot? w sensie, czy podobnie uczula. Bo to jest dla mnie w sumie jedyna przeszkoda  I czy to prawda ze w warunkach domowych żyje tylko dwa lata?  zawsze wydawało mi się ze jest bardziej długowieczny 
|
w tych tematach co prawda się nie odzywam, nie szaleję za szczurami, instynkty pierwotne chyba biorą tu górę 
ale moja znajoma także ma u siebie szczura, szczur liczy sobie prawie 3 lata i żadne choróbsko na szczęście go nie dopadło.
|
|
|