Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Seks bez zabezpieczenia
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-02-03, 01:06   #2
monius9
Zakorzenienie

Dot.: Seks bez zabezpieczenia

Najpierw tak nie do końca na temat - przy braniu tabletek antykoncepcyjnych nie wolno palić grozi to poważnymi powikłaniami ze strony żył.

a teraz na temat. Seks bez zabezpieczenia w przypadku, gdy nie chcecie mieć dzieci uważam za przejaw najgłębszej głupoty. Po pierwsze - co by się stało gdybyś zaszła? Co na to twoi rodzice, którzy jak sądzę jeszcze cię utrzymują, co na to twój facet - a może zniknąłby bez śladu? Owszem, w tym momencie dramatyzuję, ale istnieje duże prawdopodobieństwo że zgotowałabyś swojemu dziecku traumatyczne dzieciństwo. Po drugie - kwestia jakości takiego stosunku jest dla mnie sprawą nieodgadnioną, bo ja nigdy się na takowy niezabezpieczony nie zgodziłabym i nawet nie spodziewam się żeby mój chłopak mi go proponował dopóki nie zamierzamy zostać rodzicami. Co ze stresem? Nawet jeżeli nie w trakcie stosunku, to po? Śpisz spokojnie i nie przejmując się czekasz na okres czy tuptasz z kąta w kąt obgryzając paznokcie i zaklinając okres by nadszedł jak najszybciej? No i ten biedny facet, który nie może się zapomnieć w ekstazie tylko myśli czy wyjąć już teraz czy jeszcze za momencik..

a to, że któreś z was - ty lub twój partner - może być bezpłodne, to osobna sprawa. aczkolwiek nie wiem jaki jest wskaźnik pearla dla stosunku przerywanego.
monius9 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując