Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Co robię źle? Uwaga nieestetyczne foto
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-02-03, 14:43   #4
89ewka89
Przyczajenie

Dot.: Co robię źle? Uwaga nieestetyczne foto

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
Może nie jestem jakimś ekspertem w tej materii, ale mi trądzik przeszedł, jak przestałam cerę katować taką ilością kosmetyków - myślę, że tonik i żel powinny wystarczyć, i może pomyśl nad czasową rezygnacją z makijażu - wiem że to niełatwe, wyjść z domu z twarzą usianą w pryszczach bez makijażu ale wierz mi - za wiele tym podkładem i pudrem nie zakrywasz, a tylko niszczysz dobroczynne działanie kosmetyków oczyszczających zatykając pory. Mogę się mylić, ale może warto spróbować. I jeszcze dwa pytania - 1.stosujesz jakąś kurację hormonalną? 2. w jakim jesteś wieku, i czy te wypryski czasowo korelują z miesiączką?
Ale właśnie podkład mineralny z edm i puder bambusowy mają podobno lecznicze działanie i to głównie w tym celu zaczełam je używać, kiedyś zwykły podkład używałam jakieś max 2 dni w tygodniu, a tak to bez chodziłam i żadnej różnicy nie było.

Nie stosuję żadnej kuracji hormonalnej
Mam 21 lat.
Właściwie to nie mają żadnego związku z miesiączką, przed okresem coś mi zawsze wyskoczy, ale to takie niewielkie, a ten policzek jest ciągle.

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
Moim zdaniem co za dużo to niezdrowo, a Ty najwidoczniej przesadzasz z ilością kosmetyków. Nie znam się na tych biochemicznych kosmetykach, ale skoro je stosujesz, jako pielęgnację jak najbardziej naturalną, to po co Ci żel Garniera?

Nie napisałaś o żadnych kremach, nie nawilżasz twarzy?
Oczywiście, że nawilżam, używam przecież kwasu hialuronowego i oleju z kocanki, a one są nawilżające.
A żel garniera, bo muszę czymś umyć twarz, produkty z sls zawsze dotąd stosowałam i nigdy mi nie szkodziły.

Edytowane przez 89ewka89
Czas edycji: 2010-02-03 o 14:45
89ewka89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując