Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - ***operacja tarczycy***
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-02-03, 15:17   #2755
klapeczka
Raczkowanie

Dot.: ***operacja tarczycy***

Cytat:
Napisane przez neta240 Pokaż wiadomość
Witam. Jestem tu nowa . Od kilku miesięcy śledzę to forum, bo podobie jak Wy mam problemy z tarczycą. Nadczynność pojawiła się 5 lat temu, kiedy urodziłam pierwsze dziecko. Leczyłam Tyrozolem ale nic to nie dawało..
Potem zaczęły się robić guzy i mój endo zdecydował,że muszę ją usunąć.
Wszystko cacy
Doczekałam się terminu operacji (13 styczna 2010), przyjęto mnie do szpitala i nie zakwalifikowano do znieczulenia z powodu "NIEPRAWIDŁOWYCH WARTOŚCI HORMONÓW"
Mam G-B i wole guzkowate nadczynne.
Wróciłam do endo, zmienił mi leki i dziś właśnie odebrałam wyniki hormonów. FT3 i FT4 mieści sięw normie, ale TSH mam 0,005 przy normie 0,4-4,0.
Czy ktoś z Was mógłby mi powiedzieć, który z tych wyników decyduje o tym, czy można mnie już operować?? Wizytęmam dopiero w piątek, a bardzo mnie to męczy..

---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ----------

Bardzo proszę..
Poszperajcie w swoich wynikach badań z wypisów szpitalnych..
U mnie tak szybko zmieniają się te wartości hormonów, że jeśli tylko będą ok to w trybie nadzwyczajnym będę przyjęta do szpitala.
Chciałabym widzieć, czy już jest ok i co mnie czeka w piątek

Witam,
Również miałam takie zachwiania hormonów, leczyłam sie Tyrozolem z podobnym skutkiem jak ty. i rownież mam G-B. Z tego co wiem to musisz być wyrównan hormonalnie żeby podejść do operacji, wiec najprawdopodobnie bedziesz musziala jeszcze poczekac, ja zmieniłam lekarke i ona mi bardzo pomogla, bo wczesniej to raz mialam nadczynnosc, po miesiacu niedoczynnosc i tak bardzo bardzo dlugo, w koncu po 1,5 roku wyniki sie wyrownaly (bralam coraz mniejsza dawke Tyrozolu i Eutyroxu jednoczesnie) jednak po roku znow wrocila nadczynnosc, wtedy szybko (2 miesiace) wyrownano mnie tyrozolem i dziś jestem juz 2 tygodnie po operacji całkowitego wyciecia tarczycy.

Trosze wyzej widac moje fotki

Pozdrawiam i trzymam kcuki
klapeczka jest offline Zgłoś do moderatora