Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Co robię źle? Uwaga nieestetyczne foto
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-02-03, 15:36   #11
89ewka89
Przyczajenie

Dot.: Co robię źle? Uwaga nieestetyczne foto

Dzięki dziewczyny za odpowiedzi.

Dieta na pewno winna temu nie jest, bo od wielu lat jestem wegetarianką, piję zieloną herbatę, dużo wody itp. Na solarium też nie chodzę.

Cytat:
Napisane przez ukrycior Pokaż wiadomość
Ewko, wiesz - u mnie tak wygląda objaw uczulenia. Wygląda jak trądzik w postaci podskórnych, nieschodzących łatwo i zostawiających blizny grud ciężko gojących się. W moim przypadku winowajcą okazał się aloes (tak tak, aloes). Muszę go unikać jak ognia i wtedy mi się to nie robi. Mam tam jakieś drobne wykwity trądzikowe, ale nie te okropne grudy zostawiające blizny sino-różowe. Do tego stopnia muszę uważać na aloes, że nie mogę go spożywać, a ostatnio przyczyną wysypu okazały się chusteczki do demakijażu ze śladową ilością aloe. Może spróbuj wyeliminować po kolei jakieś składniki z pielęgnacji...

Z ciekawości - jaki kwas jest w toniku AHA czy BHA? Bo mi BHA bardzo pogarsza stan cery, a AHA wręcz przeciwnie.
Tonik mam z kwasami AHA/BHA 10%
A wiesz, że faktycznie to może jakieś uczulenie będzie, bo na początku to mnie swędzą tak jakby te pryszcze, tyle, że odkąd mi się ten problem zaczął to zmieniłam wszystkie kosmetyki, żeby próbować jakoś skórę ratować. Będę musiała pojedyncze rzeczy odstawiać i obserwować.
Tyle, że ja alergiczką jestem i cały czas biorę doustnie ten sam lek na alergię, to chyba na skórną też by pomógł
89ewka89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując