2010-02-04, 14:28
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuchy nisko-to już blisko - Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.V
Cytat:
Napisane przez addicted to wizaz
Mały w końcu śpi, wiec muszę się wziąć za sprzątanie mieszkania, bo dziś przychodzi kobieta do wyceny mieszkania - mam nadzieję, że dość wysoko wyceni nasze mieszkanie i że zwrócą nam część kasy za ubezpieczenie niskiego wkładu własnego ("tylko" 3 tysiące  , które niestety musieliśmy wpłacić). Gdybyśmy wcześniej wiedzieli o takiej możliwości, to już dawno zrobilibyśmy tą wycenę. Jak to mówią mądry Polak po szkodzie. Jak teraz sie nie uda, to przynajmniej za kolejne 3 lata nie powinniśmy już płacić tego haraczu
|
addicted - az mnie zaintrygowalas, bo ostatnio przerabialam ten temat. Myslalam, ze uda mi sie wlasnie uniknac oplaty (tego ubezbieczenia niskiego wkladu) i chcialam robic wycene. A pan szanowny w banku powiedzial, ze w umowie jest nie od WARTOSCI nieruchomosci tylko od KWOTY KREDYTU. A ta kwota sie nigdy nie zmieni. Nie ma nic do rzeczy ze nieruchomosc pewnie juz dwa razy drozsza. Choc wiem, ze w innych bankach to przechodzi. Po prostu anuluja punkt z umowy kredytowej i po nowej wycenie nie ma juz niskiego wkladu i tyle...
W jakim banku masz kredyt?
Bardzo sie ciesze, ze sobie radzisz sama z dwojka. Daje mi to nadzieje, ze moze i ja sobie poradze
Cytat:
Napisane przez gooha3
Tak się zastanawiam czy do sterylizacji w kuchence można użyć innego pudełka z takim wentylkiem.
CZy to pudełko z TT jest jakieś specjalne?? i lepiej nie próbować z pudełkami nie stworzonymi do takich celów??
Może ktoś się orientuje??
|
Jesli pojemnik nadaje sie do mikrofali i ma dziurke to mysle, ze smialo mozesz sterylizowac! Ten pojemnik z TT nie jest jakis wyjatkowy. CHodzi o to, ze przez ta dziurke woda w srodku wrze i przy okazji "wyparza: wszystko co jest w srodku. Nie sadze, zeby jakas wieksza tam filozfia byla.
|
|
|