Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Brzuchy nisko-to już blisko - Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.V
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-02-04, 14:28   #3779
celka2000
Zakorzenienie

Dot.: Brzuchy nisko-to już blisko - Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.V

Cytat:
Napisane przez addicted to wizaz Pokaż wiadomość
Mały w końcu śpi, wiec muszę się wziąć za sprzątanie mieszkania, bo dziś przychodzi kobieta do wyceny mieszkania - mam nadzieję, że dość wysoko wyceni nasze mieszkanie i że zwrócą nam część kasy za ubezpieczenie niskiego wkładu własnego ("tylko" 3 tysiące , które niestety musieliśmy wpłacić). Gdybyśmy wcześniej wiedzieli o takiej możliwości, to już dawno zrobilibyśmy tą wycenę. Jak to mówią mądry Polak po szkodzie. Jak teraz sie nie uda, to przynajmniej za kolejne 3 lata nie powinniśmy już płacić tego haraczu

addicted - az mnie zaintrygowalas, bo ostatnio przerabialam ten temat. Myslalam, ze uda mi sie wlasnie uniknac oplaty (tego ubezbieczenia niskiego wkladu) i chcialam robic wycene. A pan szanowny w banku powiedzial, ze w umowie jest nie od WARTOSCI nieruchomosci tylko od KWOTY KREDYTU. A ta kwota sie nigdy nie zmieni. Nie ma nic do rzeczy ze nieruchomosc pewnie juz dwa razy drozsza. Choc wiem, ze w innych bankach to przechodzi. Po prostu anuluja punkt z umowy kredytowej i po nowej wycenie nie ma juz niskiego wkladu i tyle...
W jakim banku masz kredyt?
Cytat:
Napisane przez mamaidy Pokaż wiadomość

Chciałam też napisać, że tak się bałam zostać z dwójką jak mąż wróci do pracy. A tu tydzień minął prawie i tragedii nie ma. Choć Maja ciągle na łapkach Można się przyzwyczaić. Raz lepiej raz gorzej. Mąż dlatego, że ma w weekend te zajęcia to jutro zaoferował się, że weźmie urlop a ja mam labę i ugotuje mi obiad na weekend
Ale produkcja. No cóż korzystam, że obie królewny śpią.
Bardzo sie ciesze, ze sobie radzisz sama z dwojka. Daje mi to nadzieje, ze moze i ja sobie poradze

Cytat:
Napisane przez gooha3 Pokaż wiadomość

Tak się zastanawiam czy do sterylizacji w kuchence można użyć innego pudełka z takim wentylkiem.
CZy to pudełko z TT jest jakieś specjalne?? i lepiej nie próbować z pudełkami nie stworzonymi do takich celów??
Może ktoś się orientuje??
Jesli pojemnik nadaje sie do mikrofali i ma dziurke to mysle, ze smialo mozesz sterylizowac! Ten pojemnik z TT nie jest jakis wyjatkowy. CHodzi o to, ze przez ta dziurke woda w srodku wrze i przy okazji "wyparza: wszystko co jest w srodku. Nie sadze, zeby jakas wieksza tam filozfia byla.
celka2000 jest offline Zgłoś do moderatora