Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Ocena pielęgnacji początkujących z filtrami, kwasami i generalnie biochemią
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-02-10, 12:22   #3018
Szlachta
Raczkowanie

Dot.: Ocena pielęgnacji początkujących z filtrami, kwasami i generalnie biochemią

Ratujcie
wstawiam zdjęcie swojej strasznej buźki i proszę o pomoc w doborze kosmetyków.

dermatolog u którego byłam wczoraj przepisał mi zindaclin gel na dzień i differin krem na noc, jeszcze tego nie wykupiłam. na razie naczytałąm się różnych opinii i nie wiem czy tą ponad 100 nie wyrzucę w błoto.
oprócz tego nie powiedział jak mam pielęgnować twarz, a ja głupia skleroza oczywiście zapomniałąm się o to spytać .

i tak, teraz wygląda to tak:
rano:
- zel effaclar LRP - ostatnio podrażnia więc jak mam przesuszoną twarz a nie mam pod ręką płynu micelarnego to biorę płyn do hig intymnej.
- krem effaclar duo pod makijaż
- jak jest zimnoo to Iwostin ochronny lipidowy(cudo )
- na to podkład guerlain pure extreme lub vichy aera

wieczorem:
- oczka zmywam ziają
- zel jak rano
- czasem wit e w kropelkach
- czasem cetaphil - ale zdarza sie ze zapycha

a ponad to( raz w tyg, czasem rzadziej )
- maseczka aspirynowa - super, teraz dawno nie robiłam, ostatnio jakies 3 tyg temu, ale ona mi pomaga
- kupne maseczki oczyszczające - nie odnalazłam jeszcze tej swojej najulubieńszej
- peeling enzymatyczny ziaja pro

filtr- mam biodermę 40, jako tonik stosuję napar z rumianku, myslałam o jakiś hydrolatach z BU ale jeszcze za mało o nich wiem by dobrze wybrać.

poradźcie mi dziewczyny czy te 2 specyfiki będą ok? i czy za ich pomocą pozbędę się również przebarwień( oczywiście filtry będą oczywistością czego dermatolog nie powiedział) czy na nie muszę sie wybrać po coś dodatkowego.
Szlachta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując