2010-02-10, 12:22
|
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: Ocena pielęgnacji początkujących z filtrami, kwasami i generalnie biochemią
Ratujcie
wstawiam zdjęcie swojej strasznej buźki i proszę o pomoc w doborze kosmetyków.
dermatolog u którego byłam wczoraj przepisał mi zindaclin gel na dzień i differin krem na noc, jeszcze tego nie wykupiłam. na razie naczytałąm się różnych opinii i nie wiem czy tą ponad 100 nie wyrzucę w błoto.
oprócz tego nie powiedział jak mam pielęgnować twarz, a ja głupia skleroza oczywiście zapomniałąm się o to spytać .
i tak, teraz wygląda to tak:
rano:
- zel effaclar LRP - ostatnio podrażnia więc jak mam przesuszoną twarz a nie mam pod ręką płynu micelarnego to biorę płyn do hig intymnej.
- krem effaclar duo pod makijaż
- jak jest zimnoo to Iwostin ochronny lipidowy(cudo )
- na to podkład guerlain pure extreme lub vichy aera
wieczorem:
- oczka zmywam ziają
- zel jak rano
- czasem wit e w kropelkach
- czasem cetaphil - ale zdarza sie ze zapycha
a ponad to( raz w tyg, czasem rzadziej )
- maseczka aspirynowa - super, teraz dawno nie robiłam, ostatnio jakies 3 tyg temu, ale ona mi pomaga
- kupne maseczki oczyszczające - nie odnalazłam jeszcze tej swojej najulubieńszej
- peeling enzymatyczny ziaja pro
filtr- mam biodermę 40, jako tonik stosuję napar z rumianku, myslałam o jakiś hydrolatach z BU ale jeszcze za mało o nich wiem by dobrze wybrać.
poradźcie mi dziewczyny czy te 2 specyfiki będą ok? i czy za ich pomocą pozbędę się również przebarwień( oczywiście filtry będą oczywistością czego dermatolog nie powiedział) czy na nie muszę sie wybrać po coś dodatkowego.
|
|
|