2010-02-10, 15:00
|
#256
|
|
Przyjaciel Wizaz.pl
Zarejestrowany: 2001-10
Wiadomości: 12 405
|
Dot.: smaczny.wizaz.pl - beta testy
Cytat:
Napisane przez 28nana
w takim razie dla rozładowania napięcia polecam skonsumować
1) ugotować ( w sensie zalać wrzątkiem ) zupkę chińską " złoty kurczak", odczekać 5 min aż wspaniały kurczakowy aromat wsiąknie w makaron
2) promocyjne parówki z marketu gotujemy ( aż podwoją swoją objętość ) po czym pokrojone w plastry podsmażamy na patelni ( ważne! na niewielkim ogniu )
3) makaron delikatnie przekładamy na patelnię do parówek i podsmażamy minutkę - wlewamy do tego gotowy sos ze słoika " francuski z białym winem"
4) przekładamy na talerz o obficie polewamy keczupem, posypując górę prażoną cebulką ( taką jaką się sypie hamburgery w budkach )
5) podajemy ze szklanką oranżady o bajecznym krwistym kolorze lub energetykiem z serii Dobre I Tanie
SMACZNEGO 
ps. danie sama wymyśliłam !
( na słowa uznania czekam do poniedziałku )
mam nadzieję że po konsumpcji już nikt nie będzie miał siły się sprzeczać
|
Mein Gott!
Spierniczyłaś! Ja bym usmażył te parówki na brązowo w kąpieli z margaryny, potem polał chrupiące paróweczki keczupem siarczyście pikantnym o 10-letnim okresie przydatności do polewania. Sos francuski też kiepsko dobrany, ja ostatnio widziałem sos o składzie tak przyspieszającym trawienie, że nie zdążysz zjeść, jak już sos puka w drzwi na końcu.
Ale pomysł super, musimy zrobić gdzieś antyranking najgorszego żarcia na ziemi 
Cytat:
Napisane przez paulina150528
Natrafiłam właśnie na takiego kwiatka oceniającego przepisy,że się we mnie zagotowało.Krytyka jest sztuką jak wiadomo i w tych ocenach jej nie widze.
I tu mam pytanie czy mam zgłaszać coś takiego do moderacji,czy stawiać tylko minusy przy komentarzu? 
|
Dobiło mnie, że w pikantnym sosie nie dodaje się chili do śmietany. Bo nie smakuje...
Część wywaliłem, resztę zneutralizowałem. Mniamologia pseudokulinarna jakaś...
|
|
|