Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - dno językowe :( :( :( :(
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2003-07-11, 11:32   #2
youare
Zadomowienie

Re: dno językowe :( :( :( :(

Maleńka, nie martw się. Ja miałam 6 z angielskiego ale również mam problem z zapamiętywaniem słówek, chociaż jest już coraz lepiej. Wiesz co bym Ci poradziła? Uczenie się słówek przez skojarzenia, u mnie działa! Np. staraj się tłumaczyć sobie piosenki, a potem kiedy usłyszysz jakieś słówko to automatycznie kojarzysz je z odpowiednią piosenką i już...Albo staraj się uczyć słówek w takich okolicznościach abyś je zapamiętała, które by Ci się silnie z czymś kojarzyły. Nie próbuj też wkuwać stu słówek na raz na pamieć, bo jasne jest że to nic nie da. Ściągaj sobie bezpłatne programy do ich nauki z internetu – np. more words, bardzo fajny programik do nauki słówek. janurysz@poczta.onet.pl – ten mail znalazłam w tmy programiku do nauki slowek, bo juz nie pamietam skąd go sciagalam. Napisz do niego, powie Ci z jakiej stronki mozesz go sciagnac. Staraj sie jak najczesciej obcować z jęz. angielskim, wchodź na portale językowe – np. www.filo.pl zamawiaj darmowe słówka na e-mail, sms, czytaj dużo angielskich ksiażek, zwracaj się o pomoc do innych...W końcu coś musi zadziałać!!
youare jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując