Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Lekarka nie chce przepisac Tabletek PO :( :(
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-02-10, 20:00   #230
marchewkowe pole
Zakorzenienie

GG do marchewkowe pole
Dot.: Lekarka nie chce przepisac Tabletek PO :( :(

Cytat:
Napisane przez rukami Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny,

Śledzę ten wątek od początku, nie udzielałam się, bo doradziłyście autorce wszystko, co trzeba było, ale nurtuje mnie jedno (pomijając to czy autorka chciała zdobyć tą tabletkę czy nie): nadal nikt nie napisał odpowiedzi na pytanie z pierwszego posta - lekarz ma prawo odmówić czy nie? Jestem bardzo ciekawa. Nigdy nie byłam zmuszona do skorzystania z tej formy antykoncepcji, ale wypadek powiedzmy sobie "na wygwizdowie" w weekend późną nocą może się przytrafić każdej z nas (tfu tfu) i dobrze było by znać swoje prawa. Więc jeśli jest jakaś wizażanka oblatana w paragrafach to niech udzieli nam odpowiedzi. Jeśli może odmówić to na jakiej podstwie? W końcu to legalny środek.

Pozdrawiam.
gdzieś czytałam, że może odmówić (ze względu na przekonania) tak samo jak może odmówić tabletek anty (nie może odmówić tabletek PO tylko ofierze gwałtu) ALE powinien pokierować do lekarza który takiej pomocy udzieli. ważne, żeby nie dać się spławić i wyjść z niczym.