Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Na kolana! Czyli zazdrośnic część XII :)
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-02-12, 10:54   #4294
Gwizdak
Zakorzenienie

Dot.: Na kolana! Czyli zazdrośnic część XII :)

Cytat:
Napisane przez katarakta Pokaż wiadomość
Nie to. Tylko ja najpierw bym wybrała się do lekarza. Zbadała przyczynę, może nie zawsze jest tak wysokie ciśnienie. A konsekwencjie to w sumie chyba każdy zna.
No masz rację z tym "do lekarza" Swoją drogą (nie obraź się, bo to komplement a nie przytyk) widać, że masz jeszcze mocno głowę nabitą studiami Taka prawidłowa procedura: objaw ->lekarz ->diagnoza ->leczenie ->poprawa ->kontrola
Też tak miałam. W praktyce to jednak często jest tak, że ludzie i tak nie chodzą i tak nie chodzą do lekarza i wtedy jest lepiej zrobić cokolwiek niż nie robić nic... Ja jestem w swojej praktyce strasznie uparta względem pacjentów - zmuszam ich niemal czasem, żeby poszli i zrobili badania. Ale są tacy, których się nie przekona żadną siłą. I wtedy naprawdę lepiej cokolwiek zrobić, żeby nawet niewielką rzecz zmienili w swoim stylu życia, co im pomoże, niż nie robić nic. Nie wiem czemu mi sie tak nasunęło to o czym piszę, ale nasunęło
22.08.11 - Mrówka
13.05.13 - Bulgotka
Gwizdak jest offline Zgłoś do moderatora