Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Jaki odświeżacz do domu najlepszy i najładniejszy?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-02-12, 12:49   #6
Rena
Zakorzenienie

Dot.: Jaki odświeżacz do domu najlepszy i najładniejszy?

Cytat:
Napisane przez alphala Pokaż wiadomość
Witajcie,

chcę kupić jakiś dobry odświeżacz powietrza do domu, bo mam aneks kuchenny i zapachy z obiadu osiadają w salonie niestety przez szczelne pudełeczka nie da się powąchać produktu.

Jaki polecacie?
Chodzi mi o to, jaką:
formę (aerozol, do kontaktu, "żelek", psikacz ścienny itp.)
firmę (brise, airwick, oust itp.)
i jaki konkretny zapach.

Które skutecznie neutralizują kuchenne zapachy i nie są przy tym nachalne?

Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Proponuje jednak wietrzyc troche w kuchni/salonie po tzw wielkim gotowaniu.
Aneksy kuchenne zle sie sprawdzaja w codziennym gotowaniu na 3 garnki ale to juz odrebny temat.

Poza tym pomoze zwiekszona higiena, wiec mycie kuchenki po kazdym uzyciu (wiem upierdliwe) mozesz tez przejrzec jakiej chemii gospodarczej uzywasz i postawic na skuteczniejsze, lepsze jakosciowo srodki.

Jesli salonokuchnia jest wieksza niz 20 m2 mozesz zainwestowac cos do kontaktu. Ponizej tego metrazu moze bolec glowa (przynajmniej mnie boli, ale tez jestem wrazliwa na zapachy). Przy mniejszym z kolei moga to byc odswiezacze w zelu (takie do postawienia), swieczki zapachowe, a nawet kadzidelka - ale to przy wyjatkowo ciezkich zapachach, no chyba ze ktos lubi jak mu w domu pojawi sie indyjski nastroj

Mozesz tez przyjrzec sie temu co gotujesz - rozlane i niewytarte dokladnie mleko, kapusta na bigos, czy chocby poczciwy smalec daja czasem po nosie.
Rena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując