Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Bezczelność pań z sekretariatu..
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-02-12, 18:20   #1
Dinuletka
Raczkowanie

Bezczelność pań z sekretariatu..

Witam drogie Wizażanki
Wczoraj spotkała mnie przykry incydent.Obecnie jestem na stażu z UP i mam wpisane w umowie jako nauczyciel j.polskiegoDodam, iż we wrześniu broniłam się i jestem już polonistką. Problem w tym, iż panie z sekretariatu<dwie bardzo niemiłe krowy>przyszły do mnie wczoraj żebym zrobiła im spis inwentarza.Gdy powiedziałam ze jestem do 12<mam 18 godz. tygodniowo, chodzę na zastępstwa i jestem w bibliotece> to jedna z nich powiedziała do mnie tonem takim jak rozkaz-TO ZOSTANIESZ DŁUŻEJ! no sorry ale skoro jestem w tej szkole jako polonista i tak mam w umowie< chociaż nie mam bożych godzin, czasem są zastępstwa, czasem nie>to poczułam się jak jakaś sprzątaczka. W ogóle mówią do mnie na TY, wysłały mnie też wczoraj do banku zanieść jakieś papierki< do 2óch>. Więc poszłam...i niestety jeden był zamknięty i ona do mnie-TO PÓJDZIESZ JESZCZE RAZ! po drodze jednej kupiłam papierosy oczywiście. Ponadto panie z sekr zażyczyły sobie żebym w ferie też chodziła...poszłam do wice i powiedział, że jak jestem na nauczyciela to nie muszę. Dodam, iż jest tam jeszcze jeden stażysta z UP ale nie jako nauczyciel i w sumie nie wiem jak ma wpisane w papiery ale zajmuje się typowo rzeczami administracyjnymi. Akurat go nie było więc znalazły sobie mnie.Nie wiem czy powiedzieć o tym dyrektorowi i w ogóle jak podejść do tej sprawy bo chyba te panie przegięły- skoro jestem z UP to wcale nie znaczy, ze mogą mną pomiatać, bo ja tam nie jestem od rzeczy administr. tylko jako polonista.W dodatku ten ich ton i w sumie nie znają mnie a obchodzą się ze mną jak nie wiem z kim.I ten tekst-KTÓRYŚ z was musi być na ferie...Czy powiedzieć dyr. o tym? Z góry dziękuję za odpowiedzi

Edytowane przez Lexie
Czas edycji: 2010-02-13 o 15:04
Dinuletka jest offline Zgłoś do moderatora