2010-02-14, 09:24
|
|
Rozeznanie
|
Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. III
Cytat:
Napisane przez Gryzeldaa
tikida obwod nie jest za szeroki - to jest 60-ka, przeciez juz mniejszych nie ma
Nie musicie mnie przekonywac, ze 2-ka jest za mala a jedynka taka sobie - bo to wiem  Tylko w takim razie, jaki probowac rozmiar skoro ten z tabelki zdecydowanie nie pasuje?  Mam wrazenie, ze jeden rozmiar niewiele zmieni, a o dwa to z kolei moze byc za duzo... 
|
Mi się wydaje, że dwie miseczki więcej będzie w sam raz 
Moje pierwsze staniki też były za małe (a ja tego w ogóle nie widziałam, po prostu nie potrafiłam ich prawidłowo założyć) i też miały obwód 60.
Cytat:
Napisane przez roksanula
Tikida- tak jak napisałam- 102cm.
Nie chodzi o to, że nie chcę inwestować w stanik tylko nie chcę kupować takiego, którego nie wykorzystam, a nie mam żadnego sklepu, w którym mogłabym kupić taki spadochron.
Jeśli miałabym wydać nawet 50euro to bym kupiła, ale nie chcę wydawać pieniędzy na stanik, którego nie będę nosić. Wiesz o co mi chodzi?
Ja już mam dosyć swoich piersi. Był czas, że nosiłam dobre staniki i było wszystko ok, a w ciąży znów urosły i lipa 
|
Nie wykorzystasz, bo za chwilę Ci znowu piersi urosną, tak?
No, ale chyba nie ma innej opcji. Jesteś w ciąży, rośniesz, więc potrzebujesz kilka rozmiarów. Po urodzeniu dziecka, wracając do dawnej sylwetki wykorzystasz je ponownie. Dlatego piszę, że nie warto wydawać 100zł stanik, w którym pochodzisz 2-3 tygodnie, lepiej kupić kilka rozmiarów na allegro po 30zł.
Brafitter pokazuje 65H, ale brytyjskie, polskie to byłoby 65M.
Annie1441, pewnie ta nagła zmiana rozmiaru to przede wszystkim migracja (chociaż piersi rosną do 25 roku życia).
Ja od czerwca 2008 zaczęłam nosić dopasowane staniki i moje początkowe rozmiary to 87/69 cm. W grudniu 2009 staniki zaczęły robić się za małe i wymiary zmieniły się na 92/64cm. Potem już migracja mi się zatrzymała i od ponad roku mam stały rozmiar.
Widziałyście na balkonetce podpachówki Alicji BC. Młoda dziewczyna, a taki biust ma zniszczony od za małych miseczek.
|
|
|