Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Storczyk (Orchidea) - część II
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-02-14, 09:30   #4369
dorciaj
Raczkowanie

GG do dorciaj
Dot.: Storczyk (Orchidea) - część II

Cytat:
Napisane przez norka27 Pokaż wiadomość
Dorciaj ja zaczynalam z 1 - ktorego usmiercilam wsadzajac do ziemi ogrodowej. Pozniej kupilam drugiego i taki byl ssamotny przez rok - kolezanka kwiaciarka powiedziala mi ze one lubia wode i mam go podlewac co 3 dni... Przezyl i jest ze mna do dzisiaj. Spokojnie ja mialam 2 storki przez 2 lata i dopiero teraz mam ich tak duzo. Grunt ze sobie radzisz ze swoja piatka, ucz sie, przygladaj jak rosna a ja bedzie czas to i storkow przybedzie. Mysle ze twoja piatka jest warta tyle samo co moja 30 I zapewne piekna
Ja pierwszego storka dostałam w lipcu 2008 roku. Potem przybwały następne. Żadnego sama nie upiłam - żadnego nie uśmierciłam - często mi kwitną i dobrze sie mają (tfu tfu) - czyli jest szansa, że nie jest ze mną tak źle . Teraz choruję na jakiegoś ciapka - muszę tego Lidla zaliczyć
U mnie w domu jest mnóstwo kwiatów. Na parapetach, szafkach, podłodze - żeby podlać całe towarzystwo potrzebuje ponad 14 litrów wody - do tego jeszcze ogród - ale w ogrodzie same krzaczorki (bez kwiatuchów).
W tym roku przyrzekłam sobie posadzić w ogrodzie piękną magnolię - kojarzy mi się z majem i pięknymi zdjęciami z mojego ślubu .

Uwielbiam storki - drugą moją miłością są kaktusy - ale teraz mam tylko 3.