Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Druty i druciki
Wątek: Druty i druciki
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2006-04-27, 12:33   #1
Loreen
Zadomowienie

Druty i druciki

Chcę Was o coś zapytać. Mam kawałek drutu posrebrzanego zakupionego na Qnszcie w listopadzie. Jak wygląda? Tragedia. Jest cały żółto-zielony. I tak : kolczyki, które wykonałam w lutym nie umieszczone w woreczku strunowym wyglądają jak stare, zniszczone i przechodzone mimo nie używania. W woreczku wyglądają jak nowe- świecące i srebrne. Inne kolczyki zrobione na wig-jig w miejscach gdzie styka się drut są czarne (taki osad, który można tylko wydłubać igłą) i też zaczynają zielenieć. Podobno to wina miedzi w środkowej części drutu, ale nie jestem pewna. Na ponad 300 par zrobionych kolczyków połowę musiałam czyścić, bo przecież nikt nie kupi czegoś takiego. Jednak jeżeli ktoś już kupił i zrobi mu się taki numer już drugi raz do mnie sie nie zwróci.....
Teraz pytanko nastepne: gdzie można kupić drut stalowy posrebrzany (ten twardy) o średnicy 0,6-0,8 mm ? Na targu Wietnamka miała z takiego drutu kamienie owinięte tym właśnie drutem. Wyglądały bardzo efektownie i drut nie wyginał się i nie czerniał.

Moje topiki na Wizażu:
SZYDEŁKOWE DLA LALEK BARBIE I TONNER

Należę do Polskiego (zamkniętego) Forum Lalek DollPlaza

Konsultantka AVON od 2000 roku do dziś
Loreen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując