Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Antykoncepcja iniekcyjna
Podgląd pojedynczej wiadomości

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-04-27, 13:38   #8
karolca
Zakorzenienie

Dot.: Antykoncepcja iniekcyjna

Cytat:
nie wiem, skąd opinia, że jakieś tam wyniki badań są "idealne"- zewsząd słychać tylko i wyłącznie o tym, że zażywanie hormonów jakąkolwiek drogą łączy się z wieloma skutkami ubocznymi
"Idealne" wyniki badań to takie mieszczące się między minimum a maximum (wyposrodkowane).
Skutki uboczne - masz na mysli te krótkotrwałe czy długotrwałe, w blizszej czy dalszej przyszłości? Zazywając tabletki nie zaobserwowałam u siebie zadnych ubocznych efektów ale same plusy. Dziwne, nie? Bo ponoć "łączą się z wieloma skutkami ubocznymi". Widac mam dziwny organizm.

Wracając do wcześniejszej wypowiedzi dotyczącej bezpłodności przy doustnej antykoncepcji. Otóż jak zostałam poinformowana, gdy iniekcje stosuje przez dluzszy czas, po ich odstawieniu okres moze przez dlug czas sie nie pojawiac. Czy to prawda nie wiem, i wlasnie chcialam sie tutaj czegos dowiedziec zanim pojde do lekarza na wizytę (dopiero za 2 misiace mam najblizszą).

A co do mojej 'nieregularnosci'. Mycie żebów to zly przykład. A ustawienie alarmu w telefonie - niemozliwe. Moge miec ustawiony tylko jeden - budzik do pracy. Tabletkę biore pod wieczór, o 19. A o tej porze moge wyjsc z domu (nie muszę brac ze soba wszedzie tabletek) i na czas nie wrócic (bo np. zagadam sie z kolezanką). Często o tej godzinie jestem na kursie. Czasem śpię. A wcześniej nie chce brac. Zdarzają sie sytuacje losowe.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując