Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Oczyszczacz powietrza? alergia na roztocza
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-02-14, 20:31   #4
marmutita
Rozeznanie

Dot.: Oczyszczacz powietrza? alergia na roztocza

cześć,

zajrzałam pod jeden z linków.
Też mam alergię na roztocza, ale nawet nie spotkałam się z tym urządzeniem, a z jego opisu nie wynika jednoznacznie czy pomoże alergikowi, który źle reaguje na roztocze. Zabija bakterie i wirusy, ale roztocze to chyba inny temat.
Poza tym, uważam że gdyby to było takie proste i skuteczne ..... wszyscy alergicy mieliby takie urządzenie
Problem w tym, że roztoczy nie wyeliminujemy tak naprawdę.

Na Twoim miejscu pomyślałabym o innym lokum - na dłuższą metę nie powinnaś się tak męczyć., aby alergia nie rozpędziła się ....
Do czerwca bierz tabletki - ja brałam Alermed, ale jest ich masa, jeśli masz mozliwość iść do lekarza choćby ogólnego, on też przepisze Tobie coś na receptę a więc ciut lepsze niż ogólnodostępne.
Regularne zazywanie 1 tabletki na noc już po 7 dniach powinno przynieść Tobie ulgę.
Gdyby to nie pomagało - dobrze jest dołączyć do tego aerozol do nosa. Ale na początek spróbowałabym samych tabletek.

Oczywiście, najlepiej byłoby pozbyć się przedmiotów gromadzących kurz, a tym tego nieszczęsneho dywanu, wietrzyć pomieszczenie i pewnie poczułabyś się lepiej, ale skoro to mieszkanie takie nieprzyjazne alergikom, to nie pozostaje Ci nic innego jak odczekać do czerwca i wiać
marmutita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując