Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 5
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2010-02-15, 12:25   #430
OnlyMee
Raczkowanie

Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 5

Cześć dziewczynki.
Przyjmiecie mnie do swojego grona? Zaczynam dietkę od 22 luty, niestety weekend spędzę u rodzinki i trudno byłoby się trzymać diety. Ale od poniedziałku ruszam pełną parą.
Zakupiłam wszystkie trzy książki Dukana, jestem już po ich lekturze i zastanawiam się nad kilkoma sprawami, byłabym wdzięczna za udzielenie mi odpowiedzi Obecnie ważę 60 kg przy 172 cm wzrostu, niby nie dużo, ale cóż jak to mój mąż przyzwyczaił się mówić mam "klucha" a czego się nie robi dla męża... chcę schudnąć może 8 kg i mieć płaski brzuszek. Na francuskiej stronie z testem wyszło mi, że schudnę do 57 kg, mimo, iż wpisywałam, że chcę więcej, czy to znaczy, że nie schudnę nic ponad 57 kg?
- w książce jest napisane, że najlepsze efekty się osiąga rytmem 5/5, ale równie dobre rytmem 1/1 - stosuje ktoś rytm 1/1? jakie są efekty?
- ile mogę jeść jajek? kocham jajka, od dłuższego czasu codziennie wcinam omlety. Dukan pisze, że jak mamy podwyższony cholesterol, to ograniczamy spożycie żółtek do 3-4 na tydzień, a jak mamy w normie? to mogę jeść jajka do bólu?
- kawa, Ducan wymienia kawę zbożową, tzn. że tylko Inka jest dozwolona? a co z normalną kawusią?
- wasze przepisy na dukanowe potrawy są z głowy, czy z książki doktorka?
- ile wydajecie tygodniowo na zakupy dietowe?

na razie chyba tyle pytań, jak będę miała więcej, to napiszę postaram się Was nie zamęczyć, w końcu od tego mam książki, jednak niektóre sprawy nie są do końca oczywiste, więc wolę zapytać doświadczone
W razie książkowych pytań dotyczących diety służę pomocą

buziaki i z góry dziękuję za odpowiedzi
-

— Paulo Coelho

Dukam od 25 luty 2010
waga początkowa 60,8 kg
- 04 maja 54,1 kg zaczynam III faze

i po wakacjach znowu 58 ;( załamka
OnlyMee jest offline Zgłoś do moderatora