2010-02-15, 14:39
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 5
Cytat:
Napisane przez Panna B
A jeśli chodzi o ASPARTAM: są słodziki, nieco, dosłownie, nieco droższe, które nie zawierają aspartamu, a są bezbieczniejsze
|
dzieńdoberek wszystkim 
Co do tematu słodzików - ja natknęłam sie na taki artykuł
http://www.domzdrowia.pl/czytelnia/p...slodzik-wybrac-
Podobnie jak napisała Wiolqn - słodzik schodził u mnie w zastraszającej ilości / córka bez deserów nie funkcjonuje /, więc poszperałam w necie, poczytałam i doszłam do wniosku, że to nie najlepsze rozwiązanie,dlaczego Doktorek tak chwali aspartam, doprawdy nie wiem... 
Zakupiłam więc na all melasę z buraków - właśnie czekam na dostawę - i tu mam pytanie - jesli już melasa to lepsza ta czy z trzciny?
Kupiłam też kilka razy fruktozę by używać jej do pieczenia, ale jej też zużywałysmy b.duzo - żeby np. ciacho było naprawde słodkie, to niestety trzeba wsypać konkretną ilość!
Jak kolwiek bez substancji słodzącej nie da się przygotować deseru, tak uważam, że nie ma konieczności używania oleju - jest zupełnie zbędny. Jeśli zaczniemy tak modyfikować dietę Doktorka, to za moment utworzymy tu naszą, forumową 
a pomyślcie o tych początkujących dukankach - przecież nie możemy szerzyć takich herezji 
Co do zdrowego rozsądku, zgadzam sie z Berlinianką - nie można dać się zwariować 
Do dziewczyn,które są na zelixie - mam info z pewnego źródła, że specyfik ten zostaje wycofany z naszych aptek,poszło też już zalecenie do lekarzy, by nie przepisywali - powodował bardzo częste komplikacje układu krążenia!
---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ----------
[QUOTE=rutino;17198043]hej!!
Joma44 dzięki za odp i info...ja też już kilka sklepów obdzowniłam za tą skrobią i dupa..w galerii nie ma,ale na tego Kilińskiego 30 to się przejadę ale dopiero w przyszłym tygodniu jak z ferii wrócę.
[QUOTE]
Kobitki,to ja wam pomogę - Radogoszcz Wschód, sklep ze zdrową żywnością przy Nastrojowej - dostawa raz w tygodniu - jeszcze nigdy nie było tak,żebym nie kupiła.Na sklepie nie mają,ale proszę jak zamówię to za dwa dni jest Taka sama jak w produktach - niebiesko żółte opakowanie - cena 3,85.
Sprawdzę,jeśli mają telefon to podam.
|
|
|